Essote ja Suur-Savo uskovat yhteiseen työterveysyhtiöön: ”Valitus ei estä kaupan toimeenpanoa”

Kuntayhtymän ja osuuskaupan tavoitteena on edelleen viedä työterveyskauppa loppuun saakka. Essoten hallitus päättää, miten edetään.

Risto Hämäläinen

Etelä-Savon työterveys oli siirtymässä kaupalla uuteen omistukseen. Kaupasta on nyt valitettu.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essote ja osuuskauppa Suur-Savo uskovat, ettei Itä-Suomen hallinto-oikeudelle tehty valitus kaada työterveyskauppoja.
Essote ja Suur-Savo päättivät kesäkuussa, että ostavat yhdessä Mikkelin kaupungin omistaman Etelä-Savon työterveys Oy:n kaikki osakkeet.
Mäntyharjulaisen Mauri Taipaleen (kok.) valituksen mukaan Essoten ostopäätös on perussopimuksen vastainen, sillä jäsenkuntien työterveyspalveluiden järjestäminen ei kuulu kuntayhtymän tehtäviin.

Essoten hallitus ottaa valitukseen virallisesti kantaa kokouksessaan 24. elokuuta. Lomalta tavoitettu Essoten johtaja Risto Kortelainen huomauttaa, että kuntayhtymän tavoitteena ei ole huolehtia jäsenkuntiensa henkilöstön vaan ensisijaisesti oman henkilöstönsä työterveydestä.
— Essotella on 3 000 sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijää, joille haluamme varmistaa hyvät työterveyspalvelut. Jäsenkuntien muun henkilöstön työterveyshuolto ei kuulu Essotelle, Kortelainen sanoo.

Uuden työterveysyhtiön oli määrä aloittaa toimintansa syyskuun alussa. Risto Kortelaisen näkemyksenä on, ettei valitus hallinto-oikeudelle estä kaupan toimeenpanoa.
— Essoten hallitus päättää, miten työterveysyhtiön kanssa edetään, Kortelainen pyörittelee.
Myös Essoten johtava lakimies Markus Hämäläinen, joka valmistelee vastinetta, on vaitonainen.
— Vastineen keskeinen sisältö on, ettei päätöstä tule kumota lainvastaisena, Hämäläinen toteaa.

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen sanoo, ettei asia suoraan kuulu Suur-Savolle, koska valitus koskee Essoten valtuustopäätöstä.
Hämäläinen myöntää silti, että on ihmeissään.
— Ihmettelen kovasti, miksi valituksilla halutaan hankaloittaa asioita, jotka olisivat maakunnalle hyväksi.
Suur-Savon tavoitteena on Hämäläisen mukaan edelleen viedä työterveyskauppa loppuun saakka.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.