Mikkeli kasvattaa päivähoidon ryhmäkokoja - lautakunta pyörsi päätöksensä

Lautakunta päätti myös, että varhaiskasvatuksen subjektiivista oikeutta rajataan.

Soila Puurtinen

Mikkelissä päivähoitoasioita sumplitaan Daisy-järjestelmän kautta.
Mikkelissä päivähoitoasioita sumplitaan Daisy-järjestelmän kautta.

Mikkelin kasvatus- ja opetuslautakunta pyörsi aiemman päätöksensä päivähoito-oikeuden rajaamisesta ja varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen kasvattamisesta.
Lautakunta päätti, että varhaiskasvatuksen subjektiivista oikeutta rajataan. Lisäksi päivähoidon ryhmäkokoja kasvatetaan elokuussa voimaan tulevan uuden varhaiskasvatuslain nojalla. Ryhmiä kasvatetaan niissä yksiköissä ja ryhmissä, joissa se on tilojen puolesta mahdollista.

Muutosten on aiemmin kerrottu tarkoittavan laskennallisesti 15 työntekijän vähennystä Mikkelissä. Vuoden loppuun mennessä muutos tietäisi noin 180 000 euron säästöä.

Käytännössä päivähoito-oikeuden rajaaminen merkitsee sitä, että esimerkiksi työttömien vanhempien lapset voivat olla kunnallisessa päivähoidossa enintään 20 tuntia viikossa.
Oikeus kokopäivähoitoon säilyy edelleen lapsilla, joiden vanhemmat käyvät työssä, opiskelevat tai esimerkiksi osallistuvat kuntoutukseen.
Oikeus kokopäivähoitoon on myös silloin, kun se on tarpeen lapsen kehityksen, tuen tarpeen tai perheen olosuhteiden takia tai mikäli se on muutoin lapsen edun mukaista.

Lautakunta päätti aiemmin käyttösuunnitelman käsittelyssään, että Mikkeli pitää varhaiskasvatuksen ryhmäkoot ennallaan ja että subjektiivinen päivähoito-oikeus säilyy.
Kaupunginhallitus käytti asiassa niin sanottua otto-oikeutta ja palautti asian takaisin lautakuntaan.

Juttua täydennetty kello 22.09.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo