Kaakkuri matkasi kissakopassa Mikkelistä Heinolaan

Vesilintu löytyi keskeltä talvikuivaa metsää lähes umpijäässä.

Kylmässä kohmettunut lintu toipui lämpimään päästyään hyvin.

Hankeen kohmettunut kaakkuri lähti Mikkelin löytöeläintalosta kohti Heinolan lintutaloa sunnuntaina.

Linnun löysi muuan metsämies metsäojasta lauantaina.

– Se oli ollut ihan kummallisessa paikassa, vesilintu jäätyneessä ojassa keskellä metsää ja kaukana vesistöistä. Lintu oli löydettäessä hengissä, mutta lähes jäässä, kertoo Mikkelin Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Marja Mäenpää ja kiittelee löytäjää kärsivällisyydestä.

– Mies oli kietonut linnun huolellisesti huopaan ja piti sitä lämpimässä autossaan yli tunnin ennenkuin me ehdimme talolle toisesta paikasta. Tuli oikein hyvä mieli, kun on näin huolehtivia ja ystävällisiä ihmisiä.

Lintu pääsi karanteenikopissa altaaseen ja piristyi siinä niin huomattavasti, että ryhtyi suorastaan polskuttelemaan.

– Oikein kunnon kalaa meillä ei ollut, ja tarjottiin katkarapuja. En oikein tiedä kelpasivatko, mutta onneksi lintu pääsi nopeasti jatkamaan matkaa Heinolaan ja oli ihan hyvävoimaisen oloinen. Aika rajusti tarjosi lähestyjille nokkaa.

Lintu lähti matkaan iltapäivällä kissankuljetuskopissa.

– On se tuo sosiaalinen media veikeä. Pyysin siellä kaakkurille kyytiä ja eräältä kimppakyytipalstalta löytyi. Linnun otti autoonsa muuan nuori mies, joka oli matkalla Lieksasta Lahteen.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.