Pörssiyhtiö Attendo osti hoivakodin liiketoiminnan Suomenniemellä — asukkaat ja henkilökunta siirrettiin 40 kilometrin päähän Mäntyharjuun

Yksityinen hoivakoti Helmikoti ehti toimia Mikkelin Suomenniemellä hieman yli kymmenen vuotta.

Soila Puurtinen

Hoivajätti Attendo osti Mikkelin Suomenniemellä toimineen Helmikodin liiketoiminnot, mutta ei kiinteistöä. Kuvituskuva ei liity juttuun.
Hoivajätti Attendo osti Mikkelin Suomenniemellä toimineen Helmikodin liiketoiminnot, mutta ei kiinteistöä. Kuvituskuva ei liity juttuun.

Helmikodin vanha kiinteistö jää yksityisen Hoivahovi Oy:n käsiin, sillä Attendo halusi ostaa ainoastaan liiketoiminnan.

Hoivajätti Attendo on ostanut muistisairaille suunnitellun hoivakoti Helmikodin liiketoiminnan. Hoivakoti ehti toimia Mikkelin Suomenniemellä hieman yli kymmenen vuotta.

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lauri Korkeaoja Attendolta kertoo, että Helmikodin asukkaat ja henkilökunta siirtyvät vanhoin ehdoin Attendon Mäntyhoviin Mäntyharjuun.
— Asukassiirrot on jo tehty. Tämä oli sovittu kuntatilaajan kanssa etukäteen, koska sopimuksen siirto tulee liiketoimintakaupoissa aina varmistaa.

Helmikodin vanha kiinteistö jää yksityisen Hoivahovi Oy:n käsiin, sillä Attendo halusi ostaa ainoastaan liiketoiminnan. Korkeaojan mukaan Mäntyharjun yksikkö oli lähin mahdollinen hoivakoti Helmikodin entisille asukkaille.
— Kiinteistöä ei haluttu ostaa, koska se ei täytä nykyisiä määräyksiä. Yrittäjä olisi joutunut ajamaan toiminnan alas, Korkeaoja sanoo.

Helmikodin toimitusjohtaja Sari Huttunen puolestaan selventää, että Helmikoti olisi kyllä täyttänyt määräykset, mutta vuokrataso olisi noussut Essotelle liian korkeaksi.

Essoten hankintapäällikkö Timo Talo kertoo, että tarjouskilpailussa hyväksyttävänä vuokratason kattona oli eläkkeensaajan asumistuessa huomioitava laskennallinen vuokran enimmäismäärä.
— Käytimme yksinkertaista laskennallista perustetta tarjouksen hylkäämisessä.
Asumispalveluissa perustettiin puitejärjestely, johon saatiin 76 tarjousta 23 palveluntuottajalta.