Kansliapäällikkö Varhila: Ravintoloiden aukioloaikoihin tiukennuksia sunnuntaista alkaen

THL:n Puumalaisen mukaan yökerhoista on lähtenyt liikkeelle tautiryppäitä.

Aapo Siippainen

Ravintoloiden aukioloaikoja tiukennetaan alueilla, joissa koronaepidemia on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Arkistokuva.
Ravintoloiden aukioloaikoja tiukennetaan alueilla, joissa koronaepidemia on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Arkistokuva.

Ravintoloille on tulossa ensi sunnuntaista alkaen tiukennuksia aukioloaikoihin alueilla, joilla koronaepidemia on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

Uusien rajoitusten mukaan anniskelu ravintoloissa loppuu kello 22 ja ravintolat suljetaan kello 23. Ravintolat voivat ottaa sisään vain puolet tavanomaisesta asiakasmäärästä.

Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa ovat Varhilan mukaan Uusimaa, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Kanta-Häme. Pohjanmaa on jo koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Varhilan mukaan koronaepidemiatilannetta tarkastellaan jatkuvasti ja toimet sovitetaan tilanteen mukaisesti.

– Jos ja kun jokin alue on tilanteessa, jossa kiihtymisvaihe on saatu palautettua perustasolle, niin ilman muuta siinä kohtaa tätä rajoitusta tullaan purkamaan, Varhila sanoi sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa.

Epidemiatilanne huonontunut "aika dramaattisesti"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkärin Taneli Puumalaisen mukaan epidemiatilanne on viime päivien aikana huonontunut ”aika dramaattisestikin”. Puumalainen piti ravintoloihin kohdistuvia rajoitustoimia perusteltuina.

– Jos on jäänyt epäselväksi, onko yökerhoista lähtenyt liikkeelle koronatautiryppäitä, niin tämän suhteen ei kyllä ole enää mitään epäselvää. Näitä on, ja nämä ovat varsin laajoja, Puumalainen sanoi.