Mikkelin seudun hiihtolomaviikko alkaa pakkasvaroituksella — Lue tästä, millaista ulkoilusäätä on luvassa sunnuntaihin saakka

Alkuviikosta koillistuuli saa pakkasen tuntumaan entistä kylmemmältä.

Soila Puurtinen

Mikkelin seudulle ennustetaan hiihtolomaviikoksi ajankohdan keskiarvoa kylmempää säätä. Pakkasen purevuutta lisää kylmä koillistuuli.
Mikkelin seudulle ennustetaan hiihtolomaviikoksi ajankohdan keskiarvoa kylmempää säätä. Pakkasen purevuutta lisää kylmä koillistuuli.

Maanantaina ja tiistaina päivälämpötila on 12–15 miinusastetta. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen muistuttaa kylmän koillistuulen purevuudesta viikon alkupäivinä.

— Jos kuuluu riskiryhmiin, tuuli kannattaa ottaa huomioon. Ulkoilua kannattaa välttää aikaisin aamulla ja myöhään iltapäivällä ja odottaa, että lämpötila nousee iltapäivällä.

Purevaa pakkastuuli nousee puuskissa korkeimmillaan 10 metriin sekunnissa. Etelä-Savoon ennustetaan tiistai-aamuksi kello yhdeksäksi 22 astetta, mutta tuuli saa sen tuntumaan 29 asteelta.

Lukemat ovat niin korkeita, että Ilmatieteen laitos antoi pakkasvaroituksen koko Etelä- ja Keski-Suomeen maanantaille, tiistaille ja keskiviikolle. Varoitus on suunnattu erityisesti vanhuksille ja lapsille, sydän- ja hengityssairauksia sekä diabetesta sairastaville ja ulkona työtä tekeville.

Riskiryhmien pitäisi välttää altistumista kylmälle, ja muiden tulisi huolehtia siitä, että yllä on tarpeeksi vaatetta.

Maanantai on pilvinen ja illalla voi sataa hiukan lunta. Aurinkoisia pakkaspäiviä on luvassa tiistaista torstaihin 

Keskiviikkona tuuli hellittää, mutta kireät pakkaset jatkuvat. Keskiviikkoaamuksi ennustetaan 25 astetta, joka tuntuu 27 asteelta.

Torstaina kylmän ilman rintaman ennustetaan siirtyvän Suomen eteläpuolelle.
— Lämpötilat torstaista sunnuntaihin lähestyvät ajankohdan keskiarvoa, mutta ovat edelleen tätä kylmempiä. 

Pilvisen perjantain päivälämpötila on 8-9 astetta. Lauantain päivälämpötila on 7-8 astetta ja sunnuntaina 7-8 astetta. Sunnuntaista alkaen pohjoistuuli voimistuu.