Etelä-Savon nuori yrittäjä 2016 on valittu

Huutokosken Taimiston yrittäjä Arttu Haverinen hyppäsi perheyrityksen kelkkaan vuonna 2007.

Mikko Kääriäinen

Huutokosken Taimiston yrittäjä Arttu Haverinen on Etelä-Savon vuoden nuori yrittäjä.

Viherrakentamiseen keskittyvän Huutokosken Taimiston yrittäjä Arttu Haverinen on Etelä-Savon vuoden nuori yrittäjä mallia 2016. Yritys sijaitsee Joroisissa.

Vuonna 2007 perheyrityksen kelkkaan hypännyt Haverinen kiittää liiketoiminnan sujuvuudesta tarkasti puntaroitua suunnitelmaa.
— Ilman sitä toimintamme olisi varmasti rönsyillyt ja energiamme olisi valunut väärään suuntaan, kertoo yrityksestä 35 prosenttia omistava Haverinen.

Tuotannosta vastaava Antti Haverinen jakaa samansuuruisen prosenttiosuuden veljensä kanssa.

Toivo Haverinen perusti Huutokosken Taimiston jo 1950-luvulla. Sittemmin vastuu yrityksestä siirtyi perustajan pojalle Sakari Haveriselle. Hän on vaimonsa Anne Haverisen kanssa edelleen yrityksen osakas, vaikka suurin osuus kuuluu jo kolmannen sukupolven veljeksille.
Yritys työllistää yhteensä yhdeksän työntekijää, joiden määrä tuplaantuu aina jäisen maan sulamisen jälkeen.

— Olemme onnistuneet pitämään osaavat ihmiset työsuhteessa jaksottamalla työvaiheita osin myös sisätiloissa tehtäväksi. Hyvät työntekijät ovat pysyneet talossa, eikä heitä ole tarvinnut lomauttaa, Haverinen kertoo.

Huutokosken Taimisto on laatinut 2—5 vuoden sopimuksia muun muassa Vantaan ja Espoon kaupungin kanssa. Tämän lisäksi toimituksia tehdään myös Pohjois-Savon alueella.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.