Vanhan meijerin kiinteistöön murtauduttiin jälleen Mikkelissä – Kaupunki vastaa kameravalvonnalla

Elokuun alussa alueella tapahtui loukkaantuminen, kun murtautuja putosi katon läpi rakennuksen sisään.

Taru Hokkanen

Rokkalan vanha meijeri on murtautujien suosiossa.
Rokkalan vanha meijeri on murtautujien suosiossa.

Mikkelin kaupungin omistamaan entisen meijerin kiinteistöön Porrassalmenkadulla murtauduttiin jälleen torstain ja perjantain välisenä yönä.

Murtautuja oli poistanut ikkunan suojana olleen vanerin ja käyttänyt sitä tikkaina kiivetessään ikkunasta sisään. Asian huomasi alueella kiertänyt vartija, mutta tekijä oli ehtinyt poistua paikalta.

Aikaisemmin elokuussa alueella tapahtui loukkaantuminen, kun murtautuja putosi katon läpi rakennuksen sisään. Vuonna 2017 nuoret olivat rakennuksessa hengenvaarassa, kun tulitikkuleikit riistäytyivät käsistä.

Kaupunki asentaa alueelle kameravalvonnan perjantaina. Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että kaupunki tulee "saattamaan oikeuteen jokaisen murtotapauksen". Aikaisemmin tapauksissa on käytetty sovitteluja ja muita lievempiä keinoja kiinnijääneiden osalta.

Jatkuvat murtautumiset aiheuttavat kaupungille tiedotteen mukaan huomattavia kustannuksia, kun tiloja joudutaan ummistamaan ja korjaamaan. Kaupunki kertoo kiinteistön sisällä olevan huomattava terveysriski, kun murtautujat ovat hajottaneet lattioille asbestipitoisia materiaaleja.