Pieksämäen kaupunki toteutti nuorten toiveet: Weturista tulee uusi nuorison kohtaamispaikka

Weturi avaa ovensa Veturitallin tiloissa maanantaina.

Arja Reinikainen

Nuorisotila Weturi avaa ovensa maanantaina. Muuttopuuhissa nuorisotoimen tehotiimi Paula Manninen, Pia Niilo-Rämä, Inka Luostarinen, Anne Avonius, Aino Laitinen, Eetu Rimpineva ja Kalle Nykänen.
Nuorisotila Weturi avaa ovensa maanantaina. Muuttopuuhissa nuorisotoimen tehotiimi Paula Manninen, Pia Niilo-Rämä, Inka Luostarinen, Anne Avonius, Aino Laitinen, Eetu Rimpineva ja Kalle Nykänen.

Pieksämäen nuorison uusi kohtaamispaikka Weturi avataan maanantaina Veturitallin tiloissa.

Perjantaina kaupungin nuorisotoimen tehotiimi erityisnuorisotyöntekijä Pia Niilo-Rämän johdolla järjesteli paikkoja kuntoon.

— Viittä vaille valmista on. Kunhan maali kuivuu, saadaan sohvan pehmusteetkin paikalleen.

Vuodesta 2014 Poleenin tiloissa toiminut nuorisotila Friendzone siirtyy myös nimenä historiaan. Uuden nuorisotilan nimi, Weturi, on nuorten valitsema.

Toive uusista tiloista Veturitalleille tuli nuorilta itseltään.

—  Nuoret hengailevat muutenkin täällä, joten on myös meidän nuorten kanssa työtä tekevien on tärkeää olla siellä, missä nuoret viihtyvät, toteaa Niilo-Rämä.

Saman katon alle

Nyt nuorisotilat, nuorisotyöntekijät ja etsivä nuorisotyö ovat saman katon alla.

Tilan käyttäjät itse ovat saaneet alusta asti olla mukana suunnittelussa.

— Täällä on kaksi eri pelipistettä ja kaksi uutta pelikonsolipistettä. Nuorten toivomuksen mukaan täällä ei ole videotykkiä vaan uusi, kunnollinen televisio, kertoo nuorisotyöntekijä Aino Laitinen.

Entisen kahvilan tiloissa on pienillä fiksauksilla valmiina toimiva keittiö.

— Jääkaappiin voi tuoda omat eväät mukaan ja lämmittää välipalan mikrossa. Täällä on kaksi eri pelipistettä ja kaksi uutta pelikonsolipistettä. Nuorten toivomuksen mukaan täällä ei ole videotykkiä vaan uusi, kunnollinen televisio, kertoo Laitinen.

Apua käytännön asioissa

Nuorille on tarjolla myös apua arjen käytännön asioissa tieto- ja neuvontyöpajassa.

— Autamme esimerkiksi asuntoasioissa tai työvoimatoimiston lomakkeiden täytössä. Käytössä on ilmainen nettiyhteys ja tulostin, kertoo Laitinen.

Kevyillä seinillä 288 neliön suuruisesta tilasta on erotettu tilat nuorten työpajalle ja nuorisotoimen esimiehille. Ainoastaan ohjaamo Pientare jatkaa toimintaansa Huvilakadun tiloissa.

Weturi on avoinna maanantaista torstaihin kello 14-20 ja perjantaisin iltapäivä kolmesta iltakymmeneen.

— Nuorten toivomuksesta Weturi on auki nimenomaan perjantaisin ja vähän myöhempään. Friendzonessa lauantai oli viikon hiljaisin ilta. Toisaalta Veturitorilla on lauantaisin paljon tapahtumia, Niilo-Rämä perustelee aukioloaikoja.

Uuden nuorisotilan varallisia avajaisia vietetään 1. marraskuuta.

Uusimmat uutiset