Ohjaamo Olkkari joutuu mahdollisesti muuttamaan pysyvästi pois Maaherrankadulta — Essote: Vesivahingon ja sisäilmaongelmien vuoksi tiloissa ei voi työskennellä

Osa Ohjaamo Olkkarin toimijoista on muuttanut tällä viikolla väliaikaistiloihin vesivahingon ja sisäilmaongelmien vuoksi. Saman katon alla on myös nuorisotila Starlight. Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta käsittelee keskiviikkona vaihtoehtoja tilaratkaisuille.

Mari Koukkula

Osa Ohjaamo Olkkarin toimijoista on muuttanut tällä viikolla 
väliaikaistiloihin vesivahingon ja sisäilmaongelmien vuoksi, kertoo Olkkarin 
toiminnanjohtaja Sari-Anne Ratia Essotesta.
Osa Ohjaamo Olkkarin toimijoista on muuttanut tällä viikolla väliaikaistiloihin vesivahingon ja sisäilmaongelmien vuoksi, kertoo Olkkarin toiminnanjohtaja Sari-Anne Ratia Essotesta.

Essote on siirtämässä Ohjaamo Olkkarin toimintojaan pysyvästi pois nykyisestä kiinteistöstä Maaherrankadulta. Henkilökuntaa on jo siirretty väistötiloihin ennen pysyvämpää ratkaisua.

Osa Ohjaamo Olkkarin toimijoista on muuttanut tällä viikolla väliaikaistiloihin osoitteeseen Porrassalmenkatu 17, kertoo Olkkarin toiminnanjohtaja Sari-Anne Ratia Essotesta.

Syynä muuttoon ovat vesivahinko ja sisäilmaongelmat. Essoten mukaan niiden vuoksi toisen kerroksen työtiloissa ei voi työskennellä.

— Vesivahingon syntyyn emme voi ottaa kantaa, koska siitä meillä ei ole tietoa, Ratia sanoo Länsi-Savolle.

Tällä hetkellä Ohjaamon työntekijät tapaavat asiakkaita ajanvarauksella sekä Porrassalmenkadun ja Maaherrankadun työtiloissa. Tapaamispaikoista sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Mari Koukkula

Ohjaamo Olkkarissa tapahtui vesivahinko.

Ratian mukaan ajanvaraukseton tieto-, ohjaus- ja neuvontapalvelu avautuu Porrassalmenkadulla toukokuun 2. päivä. Ratia arvioi, että Ohjaamo Olkkarin toiminta jatkuu Porrassalmenkadulla ainakin kesän yli.

Essoten mukaan Olkkari etsii parhaillaan uusia pysyviä tiloja toiminnalleen.

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta harkitsee myös nuorisotila Starlightin siirtoa

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta keskustelee keskiviikkona Ohjaamo Olkkarin tilanteesta ja antaa evästyksen tilaratkaisuun liikunta- ja nuorisopalveluille. Kokouksessa käsitellään mahdollisia ratkaisuvaihtoehtoja.

Samassa tlassa on keskustan alueen nuorisotila Starlight.

Lautakunnan esityksen mukaan myös nuorisopalveluiden hallinnassa olevia Olkkarin tiloja on harkittava siirrettäväksi, vaikka katutason tila on toimintakuntoinen.

Kaupunki ja Essote ovat sitoutuneet nykyisiin tiloihin helmikuun 2019 loppuun asti.

Mari Koukkula

Maaherrankadulla on myös nuorisotila Starlight. Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta käsittelee keskiviikkona vaihtoehtoja tilaratkaisuille.

Ohjaamo Olkkari tarjoaa tukea 13—29 -vuotiaille

13—29 -vuotiailla, heidän läheisillään ja ammattilaisilla on mahdollisuus saada tukea ja apua Ohjaamo Olkkarista muun muassa koulutukseen, työllistymiseen, asumiseen, talousasioihin, vapaa-aikaan ja arkeen liittyvissä asioissa ilman ajanvarausta ja lähetettä tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 13—16.

Muina aikoina Ohjaamo Olkkari palvelee ajanvarauksella numerosta 050 311 7083.

Ohjaamo Olkkarista voi saada tukea ja apua etsiviltä nuorisotyöntekijöiltä, nuoriso-ohjaajilta, te-toimiston asiantuntijalta, Etelä-Savon ammattiopiston opinto-ohjaajalta, ehkäisevän päihdetyön koordinaattorilta tai sosiaalipalveluiden ohjaajilta.

Olkkariin voi ottaa yhteyttä myös laittamalla viestiä sosiaalisen median ja sähköpostin olkkari@mikkeli.fi kautta.