Xamkin Mikkelin kampuksen opiskelijoita kuljettanut pakettiauto pyörähti katon kautta ympäri, neljä ihmistä loukkaantui rajussa ulosajossa

Autossa oli kolme Xamk:n opiskelijaa ja yksi henkilökuntaan kuuluva. Takapenkillä istuneet loukkaantuivat vakavimmin Savitaipaleella sattuneessa kolarissa.

Lukijan kuva

Onnettomuusauto oli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) työajossa. Alustavan tiedon mukaan kyydissä oli kolme opiskelijaa ja yksi henkilökuntaan kuuluva.
Onnettomuusauto oli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) työajossa. Alustavan tiedon mukaan kyydissä oli kolme opiskelijaa ja yksi henkilökuntaan kuuluva.

Pakettiauto suistui tieltä ja pyörähti katon kautta ympäri perjantaiaamuna Taavetintiellä Savitaipaleella.

Onnettomuus tapahtui yhdeksältä Havontien risteyksessä. Neljä ihmistä loukkaantui.

— Ainakin yksi ihminen on sinkoutunut autosta ulos katon kautta pyörähdyksen seurauksena. Hän loukkaantui enemmän kuin autossa sisällä pysyneet henkilöt, tarkentaa palomestari Toni Jaako Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella.

Onnettomuus tapahtui Taavetintien ja Havontien risteyksessä. Jos oheinen kartta ei näy, löydät sen täältä.

Auto oli tapahtumahetkellä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun työajossa. Se oli lähtenyt matkaan Mikkelin kampukselta.

Kyydissä oli yksi henkilökunnan jäsen ja kolme opiskelijaa, jotka olivat matkalla opiskelijakunnan perehdyttämistilaisuuteen Miehikkälään.

Pakettiauton kyydissä olleita ihmisiä hoidettiin paikan päällä. Tapahtumapaikalle tilattiin Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan toinen ambulanssi, ja ihmiset kuljetettiin keskussairaalaan.

— Etupenkeillä istuneet loukkaantuivat lievemmin ja takapenkillä olleet vakavammin, mutta heillä ei tiettävästi ole hengenvaaraa, Jaako kertoo.

Ulosajon syystä ei ole varmuutta. Pelastuslaitoksen mukaan auto osui penkkaan 80 kilometrin tuntinopeudella.

— Tapahtumassa ei ollut osallisena toista autoa.

Opiskelijakunta Kaakon pääsihteeri Jenni Aikio kertoo, että onnettomuuden tiimoilta ollaan valmiita antamaan kriisiapua.

— Olemme käyneet jo oman porukan kanssa keskusteluja ja meillä on opiskelijahyvinvointia koulun puolesta. Psykologien kanssa käydään keskusteluja ja tarjotaan palveluja sekä heille, jotka ovat olleet onnettomuudessa, että muulle porukalle.

Viikonlopun koulutustilaisuuteen Miehikkälään lähti perjantaina yksi auto Kotkasta, yksi Kouvolasta ja kaksi Mikkelistä.

Jenni Aikio kertoi kello 15.30 jälkeen, että onnettomuudessa olleista kaksi on päässyt pois sairaalasta, mutta kaksi joutuu jäämään yöksi tarkkailuun.

Juttua on täydennetty useita kertoja. Tuorein päivitys on kello 15.41.