Lopettamisuhkaan ja pop up -kirjastoon liittyvä työpaja keräsi Otavan kirjastoon noin 50 ihmistä — Jos työpajoihin ei pääse, palautetta kirjastojen suunnitelmista voi antaa myös netissä

Kaupungin säästökohteiksi on väläytetty sivukirjastojen eli Kalevankankaan, Lähemäen, Otavan, Rantakylän ja Suomenniemen kirjastojen lopettamista.

Marko Tanninen

Työpaja keräsi Otavan kirjastoon noin 50 ihmistä.
Työpaja keräsi Otavan kirjastoon noin 50 ihmistä.

Mikkelin kirjastojen tilanne ja kirjastotoimeen suunnitellut säästöt puhuttavat tällä hetkellä erittäin paljon. Kaupungin säästökohteiksi on väläytetty sivukirjastojen eli Kalevankankaan, Lähemäen, Otavan, Rantakylän ja Suomenniemen kirjastojen lopettamista.

Suunnitelmien takia kirjastotoimi järjestää näissä kirjastoissa työpajoja, joissa kerrotaan hakeutuvista kirjastopalveluista. Käytännössä se tarkoittaisi niin sanottuja pop up -kirjastoja, joista ihmiset voisivat noutaa varauksiaan ja lainata uutuuskirjoja.

Ensimmäinen työpaja järjestettiin tiistaina Otavassa. Siihen osallistui noin 50 ihmistä, joka on melko paljon.

Keskiviikkona iltapäivällä kokoonnutaan kello 14 Suomenniemen kirjastossa. Seuraavat työpajat ovat Lähemäellä 14. lokakuuta kello 17.30, Rantakylän kirjastossa 15. lokakuuta kello 17.30 ja Kalevankankaan kirjastossa 16. lokakuuta kello 14. Virallinen kuulemistilaisuus kirjastojen tilanteesta pidettiin viime viikolla.

Jos työpajoihin ei pääse, palautetta kirjastojen suunnitelmista voi antaa tästä linkistä.