Satu Taavitsainen haluaa kehittää Mikkelin kaupunkikuvaa, säästää voisi väliportaasta

Asuntomessut ovat tulossa ja tuntuu, että Mikkeliä ei markkinoi kukaan, ihmettelee Taavitsainen.

Vesa Vuorela

Satu Taavitsainen haluaa Mikkelistä ihmisystävällisen kaupungin, jossa peruspalvelut toimivat ja asukkaita kunnioitetaan.

Sosialidemokraattien paluun Mikkelin suurimmaksi puolueeksi pitää näkyä myös tulevissa kaupungin päätöksissä, sanoo kuntavaalien ääniharava kansanedustaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen (sd.).
— Se näkyy muun muassa siinä, että päivähoidossa ei sallita liian suuria ryhmiä, eikä lasten enää tarvitse nukkua päiväkotien vessojen, pommisuojien ja eteisten lattioilla. Esimerkiksi tällaiset asiat tulevat muuttumaan, sanoo Taavitsainen.

Mikä hänen tuleva asema paikallispolitiikassa on, se on vielä auki. Neuvottelut puolueiden välillä luottamushenkilöpaikkojen jaosta ovat kesken.
Sosialidemokraatit haluavat vaalituloksen mukaisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden.
— Tarvittaessa olen käytettävissä siihen, mutta uskon, että minulla on annettavaa myös muissa tehtävissä, tyytyy Taavitsainen sanomaan.

Taavitsaisen mukaan Mikkeli tarvitsee vahvempaa kaupunkipolitiikkaa.
— Mikkelissä pitää edelleen turvata asuminen ja palvelut eri puolilla laajaa kaupunkia, mutta tarvitsemme kaupunkipolitiikkaa, joka rakentaa kasvun ja elinvoiman.
— Pitää tunnistaa se tosiasia, että 70 prosenttia mikkeliläisistä asuu viiden kilomerin säteellä torista.

Monet kaupunginosat ja niiden palveluverkot ovat Taavitsaisen mielestä jääneet likimain ilman huomiota. Lähiöissä tarvitaan päivähoitopalveluita, kouluja ja lähiliikuntapaikkoja.
Taavitsainen kohdentaisi kaupungin kehittämisresurssit uudelleen.

Nykyinen elinkeinoyhtiö on hänen mielestään liian raskas ylläpidettävä, ja väliportaan hallintoa on myös kaupungintalolla kevennettävä.
— Seudun kehittämisrahaston lopettamisella saisimme monta miljoonaa euroa rahaa Mikkelin markkinointiin ja elinvoimaan.
— Meidän pitää alkaa mainostaa matkailijoille ja vapaa-ajanasukkaillemme upeaa kaupunkiluontoamme kuten kävelyreittejä Kalevankankaalla ja Urpolassa sekä hienoja uimarantojamme ja kivoja lasten leikkipaikkoja. Nämä eivät näy ollenkaan matkailijoille.
— Asuntomessut ovat tulossa ja tuntuu, että Mikkeliä ei markkinoi kukaan, ihmettelee Taavitsainen.

Näkyvät tehtävät ovat nostaneet Taavitsaisen äänestäjien tietoon laajalti. Hänen mukaansa kuntavaalien lähes 1 200 äänellä on muitakin selityksiä.
— Tulos perustuu aitoon kosketukseen ja vuorovaikutukseen ihmisten kanssa. Sadun klinikalle kaupunkilaiset ovat voineet tulla kertomaan, mikä mättää. Osaan asioista pystyy vaikuttamaan nopeasti, osassa menee kauemmin.

Taavitsainen painottaa, että asukkaiden luottamusta kaupunkiin lisää se, kun palveluissa noudatetaan lakeja ja säädöksiä. Myös tulevalla valtuustokaudella hän sanoo pitävänsä tästä huolen, vaikka tulisi arvostelua.
Sitä hän sai osakseen, kun valtuuston puheenjohtajana teki aluehallintovirastolle (avi) kantelun kaupungissa säästöperustein tekemättä jätetyistä koululaisten lakisääteisistä terveystarkastuksista. Taavitsainen toteaa, että avi määräsi kaupungin tekemään tarkastukset.
— Mikkelistä pitää saada ihmisystävällinen kaupunki, jossa peruspalvelut toimivat ja asukkaita kunnioitetaan.

Taavitsainen katsoo, että hänellä ja puolueella on linjalle vahva tuki vaalituloksessa. Samalla hän vakuuttaa, että sosialidemokraateilla on yhteistyöhalua.
— Puhumalla asiat ratkaistaan. Olen varma, että kaikkia yhdistää halu nostaa Mikkelin elinvoima seuraavalle tasolle.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo