Nuorten toive toteutuu - Mäntyharjuun tulossa parkour-puisto

Lions Club ilmoittautui yllättäen uuden harrastepaikan veturiksi. Edessä ovat vielä viralliset neuvottelut puiston sijainnista.

Tanja Rihu

Parkour-puistolle yksi sopiva paikka olisi entisen kenkätehtaan naapuritontilla. Kuvassa mäntyharjulaisnuoret Jesse Rovio, Kasper Toikka ja Miira Tiilikainen.
Parkour-puistolle yksi sopiva paikka olisi entisen kenkätehtaan naapuritontilla. Kuvassa mäntyharjulaisnuoret Jesse Rovio, Kasper Toikka ja Miira Tiilikainen.

Mäntyharjun nuorten pitkäaikainen toive parkour-puistosta on yllättäen toteutumassa pikavauhdilla.
Homma lähti todenteolla liikkeelle, kun paikallinen Lions Club otti yhteyttä kuntaan ja ilmoittautui uuden harrastepaikan veturiksi.
Nuorisotoimessa uutinen otettiin ilolla vastaan, koska parkour-innostus on kovaa Mäntyharjussa. Myös nuorisovaltuusto on vahvistanut, että puisto on odotettu juttu.

Lions Club Mäntyharjun tuore presidentti Markku Kivisaari vahvistaa, että parkour-puistoon osallistumisesta on sovittu hallituksessa.
- Me keräämme rahaa, jotta voimme tukea paikallista toimintaa. Parkour-puisto on nuorten toive, joten haluamme antaa siihen sekä rahaa että työpanosta, Kivisaari kertoo.

Leijonien lisäksi puiston rakentamiseen on lähdössä mukaan muitakin paikallisia yhteistyökumppaneita, joita haetaan vielä mukaan lisääkin. Seuraavaksi aiotaan tutustua muutamiin valmiisiin puistoihin ja miettiä, mitä juuri Mäntyharjuun rakennetaan.

Edessä ovat vielä myös viralliset neuvottelut kunnan kanssa parkour-puiston sijainnista.
Nuorisotoimen mukaan ihannepaikka olisi nuorisotila Askeleen eli entisen Kenkätehtaan naapurissa tyhjällä tontilla.
Tavoitteena on, että parkour-puisto valmistuu mahdollisimman pian eli viimeistään ensi keväänä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.