Otavan opiston larpissa osat vaihtuvat - Suomi diktatuurin runtelema

Peli tarjoaa mahdollisuuden kokea, millaista on elää miehitetyssä todellisuudessa.

Taavetti Alin

Halat hisar -larppi järjestettiin vuonna 2013 Espoon Parkanossa.
Halat hisar -larppi järjestettiin vuonna 2013 Espoon Parkanossa.

Otavan Opistolla Mikkelissä pelataan torstaista sunnuntaihin larppi eli liveroolipeli Halat hisar, Piiritystila.

Koneen säätiön rahoituksen tuella järjestettävä poliittinen larppi käsittelee Israelin miehittämän Palestiinan tilannetta, joten peli tarjoaa mahdollisuuden kokea, millaista on elää miehitetyssä todellisuudessa.

Halat hisarissa roolit ovat vaihtuneet. Suomi ja muut Pohjoismaat ovat sodan ja diktatuurien runtelemat, ja arabimaat elävät vauraissa demokratioissa. Larpin tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliselle Helsingin yliopiston kampukselle, jota Otavan Opisto esittää.

Vaikka tapahtumat saattavat ulkopuolisin silmin näyttää pelottavan todellisilta, ne eivät ole sitä. Kaikki hahmot ovat käsikirjoitettuja, ja kyse on ennemmin taide-elämyksestä kuin pelistä.

Väkeä larppiin osallistuu kaikkiaan lähes 80, joten Otavan Opiston pihapiirissä on odotettavissa hulinaa 16.—19.6.

Ohjelma etenee suunnittelutiimiin kuuluvan Kaisa Kankaan mukaan niin, että larppiviikonloppuna torstai ja perjantai ovat valmistelevia päiviä ja varsinainen peli tapahtuu lauantaina ja sunnuntaina, myös niiden välisenä yönä.

Satunnaisten ohikulkijoiden on hyvä muistaa, etteivät maastopukuiset ihmiset ole sotilaita, eivätkä heidän aseensa aitoja. Tapahtumat ovat fiktiota ja pysyvät Otavan Opiston alueella.

Laura Ikävalko