Eteläsavolaisten yritysten verkot kovaan testiin — hakkerit kilpailevat tietoturva-aukkojen löytämisessä

Hakkerikilpailun pääpalkinto on 2000 euroa.

Miksei ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun julkaisemaan kuvaan (yllä) on piilotettu koodi, jonka purkamalla voi osallistua syyskuussa järjestettävään kilpailuun.
Miksei ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun julkaisemaan kuvaan (yllä) on piilotettu koodi, jonka purkamalla voi osallistua syyskuussa järjestettävään kilpailuun.

Suosiotaan kasvattanut hakkerikilpailu Industrial Hackathon saa syyskuussa jatkoa Mikkelissä, jolloin testataan kahden eteläsavolaisen pk-yrityksen tietoturvaa. Syyskuussa järjestettävässä tapahtumassa kilpailijat pyrkivät murtautumaan Plastep Oy:n ja Lipa-Betonin Oy:n verkkoon ja tietojärjestelmiin muokatakseen siellä olevaa tietoa. Kilpailijat yrittävät myös kaapata verkossa olevia antureita ja muita laitteita palvelunestohyökkäyksiä varten. Mikäli tietoturva-aukkoja löytyy, kilpailijat voivat esittää niihin parannusideoita.
—Tietoturva-asiat ovat päivittäin uutisissa ympäri maailman ja yleisesti arvellaan, että pienten ja keskisuurien yritysten tietoturvassa on aukkoja. Siksi on hyvä testata tätä asiaa myös julkisesti. Haluamme olla mukana kehityksessä tässäkin asiassa, toteaa Plastep Oy:n toimitusjohtaja Kristiina Ketomäki.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavan Miksei Oy:n kehityspäällikkö Kimmo Haapea lisää, että kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta ainakin Etelä-Savossa ja kenties Suomessa, kun pk-yritysten tietoturvaa testataan kilpailun muodossa.
Kilpailuun on mahdollista osallistua purkamalla Mikkelin Kehitysyhtiö Miksein ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun nettisivuilla julkaistuun kuvaan piilotettu koodi ja seuraamalla osallistumisohjeita. Kilpailun palkintona on 2000 euroa.

Huom: Jutun kuvassa ilmoittautumislinkkiä ei ole, sillä eri verkkoalusta pakkaa jpg-tiedostot uusiksi ja hävittää dataa. Alkuperäinen kuva löytyy dropboxista osoitteesta https://www.dropbox.com/s/pj8ahsgemralt6r/securityhack.jpg?dl=0.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo