Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Pieksämäen raiskauksesta — Nainen pelasi Pokémon Go -peliä, kun hänen kimppuunsa käytiin

Rikoskomisario Harri Pöystin mukaan kyseessä on poikkeuksellinen rikos, koska raiskaus tapahtui ulkona.

Niina Villman

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Pieksämäen raiskauksesta — Nainen pelasi Pokémon Go -peliä, kun hänen kimppuunsa käytiin

Itä-Suomen poliisi kaipaa edelleen havaintoja viime viikon maanantaina Pieksämäellä tapahtuneesta epäillystä raiskauksesta.

Rikoskomisario Harri Pöysti kertoo, että uusia vihjeitä tapahtuneesta ei ole tullut. Jo aikaisemmin poliisi oli saanut tiedon, että alueella on liikkunut poliisin tuntomerkkeihin sopiva mies heinäkuun aikana. Varmaa tietoa siitä, onko kyseessä epäilty raiskaaja, ei ole.

Poliisi tiedotti tällä viikolla, että tummiin vaatteisiin ja kommandopipotyyppiseen päähineeseen pukeutunut mies olisi raiskannut naisen Hiekanpäänniemen alueella, niin sanotun Nukkekodin maastossa viime viikon maanantaina kello 17—18 aikaan. Mies oli lähestynyt naista takaapäin, pakottanut hänet teräaseella uhaten maahan ja ollut yhdynnässä hänen kanssaan.

Vihjeitä kaivataan

Pöystin mukaan kyseessä on poikkeuksellinen rikos, koska raiskaus tapahtui ulkona. Nainen oli pelaamassa ulkona Pokémon Go -peliä, kun hänen kimppuunsa käytiin.

Poliisin tutkintaa vaikeuttaa se, että epäilty raiskaus tuli viranomaisten tietoon vasta viikko tapahtumien jälkeen. Pöystin mukaan tilanne on ollut asianomistajalle vaikea ja siksi hän kehottaa pieksämäkeläisiä miettimään tarkkaan, olisivatko he voineet nähdä jotain Hiekanpään alueella.

— Pienikin vihje voi olla tärkeä, Pöysti sanoo.

Vihjeitä tapahtuneesta voi ilmoittaa virka-aikana Varkauden poliisiaseman palvelupäivystykseen numeroon 0295415268 ja virka-ajan ulkopuolella hätäkeskukseen numeroon 112.