Mies myi kavereilleen kovia huumeita Mikkelissä ja otti pankkikortin velan pantiksi — Tuomittiin vankeuteen

Mies myi Mikkelissä amfetamiinia ja ekstaasia. Hän sai kahden vuoden ja 5 kuukauden vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta.

Tuija Pauhu

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä huumausainerikoksesta.
Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä huumausainerikoksesta.

29-vuotias mies tuomittiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa yli kahden vuoden vankeuteen pitkäaikaisesta ja suunnitelmallisesta huumekaupasta. Niko Ville Pekka Kaipainen sai kahden vuoden ja 5 kuukauden vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta.

Kaipainen myi joulukuun 2016 ja marraskuun alun 2017 välisenä aikana runsaasti amfetamiinia ja ekstaasia Mikkelissä eri ihmisille. Lisäksi hänen hallustaan löytyi yli 100 tablettia ekstaasia ja lähes 100 grammaa amfetamiinia, kun poliisi otti hänet kiinni marraskuussa 2017.

Poliisi löysi kiinniottohetkellä tuomitun hallusta myös yhden häneltä huumeita ostaneen miehen pankkikortin.

Amfetamiini ja ekstaasi ovat niin sanottuja kovia huumeita. Suomessa korkein oikeus on linjannut, että ne ovat molemmat erittäin vaarallisia huumausaineita.

Ostajat ja myyjä olivat kavereita keskenään

Mies kiisti syytteet pääosin. Hän myönsi syyllistyneensä huumausainerikokseen pitäessään hallussaan yli 100 tablettia ekstaasia ja lähes 100 grammaa amfetamiinia. Mies väitti aineiden olleen tarkoitettu hänen omaan käyttöönsä.

Neljä huumausaineita tuomitulta ostanutta miestä kuitenkin kertoi poliisin esitutkinnassa, että he olivat ostaneet tältä huumeita. Kaikki miehet olivat tuomitun hyviä kavereita.

Poliisi löysi marraskuussa kiinniottohetkellä tuomitun hallusta myös yhden häneltä huumeita ostaneen miehen pankkikortin. Käräjäoikeus katsoi, että se viittasi selkeästi rikosperäiseen velkasuhteeseen.

Oikeus katsoi, että tuomitun tekemä rikos oli törkeä, koska kyseessä oli suuri määrä erittäin vaarallisia huumausaineita ja koska ne oli tarkoitettu levitettäväksi suurelle määrälle ihmisiä.

Vankeuteen tuomitun miehen ohella Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi neljä huumausaineiden ostajaa erilaisiin tuomioihin. Lievimmät tuomiot olivat päiväsakkoja, kovin tuomio oli 11 kuukautta ehdollista vankeutta.

Muokattu 15.54: Otsikkoa korjattu.