Isot hoivapalveluyhtiöt investoivat Mikkeliin– Esperi Care tulee siilotontille

Ikärakenne ja muutto lisäävät kevyen palveluasumisen paikkojen kysyntää. Kaksi hoivayhtiötä avaa ensi vuonna uudet yksiköt. Esperi Care pitää kiinni siilotontin hankkeestaan.

Mari Koukkula

Mehiläinen sijoittaa Mikkelin seudun ensimmäisen hoivapalveluyksikkönsä kaupungin keskustaan Hallituskadulle. Hanke valmistuu ensi vuoden puolella loppukesällä.
Mehiläinen sijoittaa Mikkelin seudun ensimmäisen hoivapalveluyksikkönsä kaupungin keskustaan Hallituskadulle. Hanke valmistuu ensi vuoden puolella loppukesällä.

Palveluasumista ja hoivapalveluja tarjoava Esperi Care Oy on edelleen valmis toteuttamaan mittavan palvelutalon Mikkelin niin sanottuun siilokulmaukseen.


Yhtiön kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvist sanoo, että periaatepäätös hankkeen toteuttamisesta on tehty.
— Toivon mukaan saamme hankkeen eteenpäin mahdollisimman pian, sanoo Rosqvist.


Mikkelin siilotontilla on ollut peruuntuneine museosuunnitelmineen ja suojelukeskusteluineen niin paljon erilaisia vaiheita, että taustakeskusteluissa on jo ehditty spekuloida Esperin vetäytyvän koko investoinnista.
Rosqvist kuitenkin vahvistaa, että yhtiön puolelta hanke on voimassa ja että yhtiö on pitänyt säännöllistä yhteyttä Mikkelin kaupunkiin.

Hoiva-alan isot yhtiöt investoivat parhaillaan varsin innokkaasti Mikkeliin.
Attendo Oy aikoo saada valmiiksi ensi keväänä uuden palvelutalon Mannerheimintiellä. Mehiläinen Oy:n on tarkoitus avata keskustassa Hallituskadun entisessä pankkikiinteistössä oman palvelutaloyksikkönsä ensi kesän lopulla.


Kaikille yhtiöille on yhteistä se, että ne näkevät Mikkelin ja koko seudun poikkeuksellisen kiinnostavaksi markkina-alueeksi.
Mehiläisen aluejohtaja Päivi Luopajärvi sanoo, että oli jopa yllätys, miten hyvä vastaanotto Hallituskadun hanketta kohtaan on ollut.
— Hallituskadun Villa Marski on meidän hankkeistamme melkeinpä ykköskohde kiinnostuksella mitaten koko maassa.

Esperi Care kertoi kuluvan vuoden loppukeväällä, että yhtiö on halukas rakentamaan alkuperäisiä suunnitelmia laajemmankin palvelutalon.
Aluksi yhtiö kaavaili noin 60-paikkaista taloa. Nyt on puhuttu sadan paikan palvelutalosta.


Rosqvist ei vielä kerro lähemmin rakennushankkeen yksityiskohdista.
— Hanke kiinnostaa meitä edelleen, vaikkei museo toteudukaan kortteliin. Uusien suunnitelmien laatiminen vie tietysti aina aikaa.

Palvelutarve lisääntyy suurten ikäluokkien ikääntyessä. Päivi Luopajärvi


Siilokulmauksen lisäksi Esperi Care rakentaa Mikkelin Visulahteen uutta tehostettua palveluasumista. Yhtiöllä on Mikkelissä kolme palveluyksikköä.
— Mikkelin sijainti maakunnan ytimessä on erittäin kiinnostava. Uskomme, että alueella on kysyntää uudentyyppiselle, kevyemmälle palveluasumiselle.

Mehiläinen rakentaa Hallituskadulle 41 tehostetun ja 15 kevyemmän palveluasumisen paikan yksikköä.
— Kiinnostus ydinkeskustassa olevia asuntoja kohtaan on ollut vilkasta. Sijainti ja konsepti ovat kohdallaan, sanoo Luopajärvi.


Kohde on Mehiläisen ensimmäinen Mikkelin seudulla.
— Palvelutarve lisääntyy suurten ikäluokkien ikääntyessä. Kysyntää on ennen muuta kevyemmästä palveluasumisesta

Attendo on Mikkelin seudulla jo kokenut toimija. Yhtiöllä on ikäihmisten palvelukotipaikkoja Mikkelissä, Ristiinassa ja Mäntyharjulla noin 120.


Marsalkanhovi-niminen kulttuuri- ja taidepainotteinen palvelutalo valmistuu Mannerheimintiellä ensi keväänä. Asukaspaikkoja on 59. Yhtiökaupan mukana Attendolle tuli Kirkonvarkauden alueella oleva 36-paikkainen ikäihmisten palvelutalo. Kiinteistö on rakennusvaiheessa.


Aluejohtaja Anne Flink sanoo myös, että kevyt palveluasuminen kiinnostaa eniten.
Yhtiöt kilpailevat asiakkaista, mutta Luopajärvi ja Flink sanovat molemmat, että tilaa on kaikille.
— Ne palvelutarjoajat pärjäävät, jotka panostavat palvelun laatuun, sanoo Flink.