Avi löysi merkittäviä puutteita Attendon Jalava-hoivakodista Joroisista — Yksi Essoten asiakas siirrettiin omaan yksikköön

Petri Vanhanen

Tarkastuskäynnin mukaan Jalavassa ei ulkoiluun ja viriketoimintaan jää 
perushoivalta aikaa. Myös lääkehoidon toteutuksessa todettiin puutteita.
 Arkistokuva ei ole Jalavasta.
Tarkastuskäynnin mukaan Jalavassa ei ulkoiluun ja viriketoimintaan jää perushoivalta aikaa. Myös lääkehoidon toteutuksessa todettiin puutteita. Arkistokuva ei ole Jalavasta.

Itä-Suomen aluehallintovirasto vaatii Joroisissa sijaitsevalta Attendon Jalava-hoivokodilta lisäselvityksiä. Avi teki tarkastuskäynnin yksikköön 5. helmikuuta.

Avin tiedotteen mukaan henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus eivät Jalavassa vastaa asiakkaiden tarpeita, eivätkä ole luvan mukaisia. Tarkastuskäynnillä jäi epäselväksi, tietävätkö kaikki henkilökunnasta hoito- ja palvelusuunnitelman merkityksen tai mistä sen voisi käydä lukemassa.

Ulkoiluun ja viriketoimintaan ei jää perushoivalta aikaa. Lääkehoidon toteutuksessa todettiin puutteita. Yksikön asiakirjakirjauskäytännöt eivät ole asianmukaisia.

Hoivakodissa on ollut yksi Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän asiakas, joka on siirretty Essoten omaan yksikköön.

Attendo esitti avin mukaan tarkastuskäynnin lopuksi selvityksen toimista ja lisäsi vuoroihin henkilökuntaa sekä nimesi uuden vastuuhenkilön.

Avi katsoi, että hoivakodin toiminta voi toistaiseksi jatkua. Se pyysi Attendolta lisäselvityksiä 22. helmikuuta mennessä.

Tarkastuskäynti tehtiin Varkauden sosiaali- ja terveystoimesta tulleiden ilmoitusten ja valvontakäyntien tarkastuskertomusten aiheuttaman huolen vuoksi.

Helsingin Sanomien mukaan Varkauden kaupunki valmistelee Jalava-hoivakodista rikosilmoitusta, sillä hoivakodin lääkehuoneesta puuttui huumausaineeksi luokiteltavaa lääkeliuosta.

Uutista on päivitetty kello 18.56 HS:n tiedolla rikosilmoituksesta.