Perinteinen Marskin marssi tulee taas — Mikkelin Karkialammella voi päästä puolustusvoimien Pasin kyytiin ja syödä sotkun munkkeja

Marssilla kuljetaan maastoreittiä, jonka pituus on noin kaksi kilometriä.

Vesa Vuorela

Marskin marssilla on esillä puolustusvoimien kalustoa.
Marskin marssilla on esillä puolustusvoimien kalustoa.

Perinteinen Marskin marssi järjestetään sunnuntaina 25. elokuuta Mikkelin Karkialammella. Kyseessä on vuosittain järjestettävä koko perheen maanpuolustushenkinen ulkoilutapahtuma.

Marssilla kuljetaan maastoreittiä, jonka pituus on noin kaksi kilometriä. Reitti myötäilee liikuntareittiä ja sillä pystyy liikkumaan lastenvaunujen kanssa, polkupyörällä sekä jalkaisin.

Reitin varrella on esimerkiksi eri yhdistysten yhdistysten rasteja. Lisäksi reitillä ovat esimerkiksi puolustusvoimien Pasi-miehistönkuljetusajoneuvo, joka ajeluttaa yleisöä sekä Maanpuolustusnaisten kenttäkanttiini, joka palvelee kyydityksen odotusalueella.

Lisäksi tapahtuman lähtöalueella on koko tapahtuman ajan Puolustusvoimien kalustoesittelyä, Matti Puhakan sotahistoriallisten esineiden näyttely ja Noptel-ammuntaa. Tapahtumassa on tarjolla aidolla kenttäkeittimellä keitettyä hernekeittoa, jonka myynnistä saatu tuotto käytetään maanpuolustustyöhön.

Myös Sotilaskodin munkkikahvit voi ostaa lähtöalueelta.

Marskin Marssi Mikkelin Karkialammella 25. elokuuta kello 10—14.

Luetuimmat