Tahaton kulotus Kangasniemellä — peltoaukeaa paloi 1,5 hehtaaria

Henkilö- tai omaisuusvahinkoja ei sattunut, sillä tuuli puhalsi rakennuksesta poispäin.

Antti Varonen

Pelastuslaitos teki ajoneuvot virrattomiksi ja esti lisävahinkojen syntymisen.
Pelastuslaitos teki ajoneuvot virrattomiksi ja esti lisävahinkojen syntymisen.

Kangasniemellä syttyi maastopalo Tähtiniementiellä perjantaina. Etelä-Savon pelastuslaitoksen palomestari Joni Himberg kertoo, että noin puolitoista hehtaaria peltoa on palanut.

Omaisuus- tai henkilövahinkoja ei sattunut, vaan pelto sai tahattoman kevätkulotuksen.

Palo rajoittui tällä hetkellä viljelemättömään peltoaukeaan, jossa paloi heinikkoa. Pellon vieressä on taimikkoa noin 50—60 metrin päässä, mutta välissä oli oja, jonka yli palo ei mennyt.

Himbergin mukaan palo on syttynyt todennäköisesti kipinästä, jonka se sai viereisen talon pihasta. Pihalla on muurattu grillipaikka, jonka betonirenkaassa oli poltettu aamulla hieman puutarhajätettä. Tuli oli sammutettu, mutta ilmeisesti se pääsi kuitenkin leviämään tuulisella ilmalla.

Tuuli puhalsi rakennuksesta poispäin, joten se ei ollut vaarassa. Hälytyksen teki talon isäntä noin kello 12.45 aikaan. Hän sai rajattua paloa puutarhaletkun ja kastelukannun avulla.

Etelä-Savon pelastuslaitos kasteli alueen.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.