Tuuli on katkonut sähköjä tänään Etelä-Savossa — Iltapäivällä maakunnassa oli noin 2500 taloutta ilman sähköä

Tuulen pitäisi rauhoittua ja samalla sähkövikojen helpottaa alkuiltaan mennessä — Sähkön jakeluyhtiössä mietitään torstaina juhannustuuliin varautumista.

Jaakko Avikainen

Tuuli on kaatanut puita linjoille ja aiheuttanut sähkönjakeluun vikoja Etelä-Savon maakunnassa tänään keskiviikkona. Arkistokuva
Tuuli on kaatanut puita linjoille ja aiheuttanut sähkönjakeluun vikoja Etelä-Savon maakunnassa tänään keskiviikkona. Arkistokuva

Kova tuuli on runnellut sähkönjakeluverkkoa tänään keskiviikkona Etelä-Savossa.

Sähkönsiirtoyhtiö Järvi-Suomen Energian verkossa oli iltapäivällä puoli kahden aikaan eri puolilla maakuntaa ilman sähköä noin 2500 asiakasta.

— Kyllähän se puhaltelee, mutta onneksi puuskia on vähemmän ja tuuli on suht tasaista. Ennusteiden mukaan tuulen pitäis rauhoittua klo 17 mennessä, mutta vikoja tulee tänään edelleen olemaan koko verkkoalueella, arvioi yhtiön käyttöpäällikkö Mika Huttu.

Korjauskapasiteettia ei ole tämän tuulen takia toistaiseksi lisätty.

— On vielä virka-aika ja tilannetta seurataan juuri tuohon alkuiltaan, että täytyykö yöksi ottaa lisävarallaoloa. Epätodennäköiseltä se tällä hetkellä näyttää.

JSE:ssä pidetään huomenna torstaina juhannuspalaveri.

— Sen sää on vielä vähän kysymysmerkki. Tuulta voi olla ja Ilmatieteen laitos on asian pohtimista suositellut. Juhannus on asentajien saamisen kannalta oikeastaan vuoden kriittisin aika ja resurssin varaamista pitää vähän miettiä.

Katso JSE:n häiriökartta ja vikatilanne tästä.

Tuuli on vaikuttanut myös Kietävälän lossin liikenteeseen Puumalassa. Lossiliikenteessä on Liikenneviraston mukaan tilapäisiä katkoksia kovan tuulen takia.