Mikkelin kaupungintalon esteettömyys paranee ensi keväänä — uudella hissillä pääsee suoraan valtuustosalin aulaan

Urakan kokonaishinta on 400 000 euroa. Työt eivät vaikuta kaupungintalossa asioimiseen.

Jaakko Avikainen

Kaupungintalolla tehdään tällä hetkellä purkutöitä. Akvedukti on jouduttu purkamaan ajoneuvokaluston liikkumisen tieltä.
Kaupungintalolla tehdään tällä hetkellä purkutöitä. Akvedukti on jouduttu purkamaan ajoneuvokaluston liikkumisen tieltä.

Mikkelin kaupungintalo saa ensi vuonna hissin.

Hissi parantaa vuonna 1912 rakennetun kaupungintalon esteettömyyttä merkittävästi.

Tähän saakka esimerkiksi pyörätuolissa istuvat henkilöt on jouduttu tarvittaessa kantamaan kaupungintalon toiseen kerrokseen, jossa on muun muassa kaupunginvaltuuston istuntosali.

Työt on jo aloitettu seinien ja lattioiden purkamisella. Hissikuilu rakennetaan seuraavien kuukausien aikana ja itse hissi asennetaan paikalleen alustavien suunnitelmien mukaan maaliskuussa 2020.

Kulku hissiin tapahtuu jatkossa kaupungintalon sisäpihan eli niin sanotun pikkutorin puolelta.

— Sisäänkäynti ja itse hissi tulevat keskeiseen paikkaan rakennuksessa. Hissillä pääsee esimerkiksi suoraan valtuustosalin aulaan, havainnollistaa Mikkelin kaupungin kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen.

Muita saneeraustöitä ei kaupungintalossa tehdä. Hissityöt näkyvät ulkopuolisille lähinnä kulkurajoituksina vanhan kaupungintalon ja kaupungin virastotalon välisellä piha-alueella.

Myös kaupungintalon takaovi on suljettuna töiden ajan.

— Työmaan haitat kohdistuvat lähinnä kaupungin omaan toimintaan. Kaupungintalon pääovi on normaalisti käytössä töiden ajan, Hyttinen sanoo.

Koko hankkeen kustannukset ovat vajaa 400 000 euroa.

Hissiurakan yhteydessä kaupungintaloon joudutaan tekemään pieniä tilamuutoksia hissikuilun viemän tilantarpeen vuoksi.