Mikkeli sulki liikunta- ja harrastetiloja, mutta henkilöstöä ei lomauteta eikä palkanmaksua keskeytetä

Poikkeustilan aika on sen verran lyhyt, että henkilöstö on tekemässä vaikka rästitöitä tai koulutuksessa. Vuosilomaa saa ottaa käyttöön, jos työntekijä itse haluaa.

Taru Hokkanen

Mikkeli sulki koronan vuoksi kaksi uimahallia, sisäliikuntatiloja sekä nuorisotilat kahdeksi viikoksi. Jäähallit ovat kiinni viikon ajan.
Mikkeli sulki koronan vuoksi kaksi uimahallia, sisäliikuntatiloja sekä nuorisotilat kahdeksi viikoksi. Jäähallit ovat kiinni viikon ajan.

Mikkelin liikuntapaikkojen ja muiden harrastetilojen sulkeminen koronapandemian vuoksi ei vaikuta näissä yksiköissä toimivan henkilöstön asemaan.

Kaupunki ei valmistele lomautuksia tai palkanmaksun keskeytyksiä.

Kaupunki on päättänyt epidemiatilanteen vuoksi sulkea jää- ja harjoitushallin viikoksi sekä sisäliikuntapaikat, kaksi uimahallia ja nuorisotilat seuraavaksi kahdeksi viikoksi.

Lisäksi kantakaupungin kouluissa perusopetuksen 4–9 -luokkien opetus samoin kuin lukion kahden ensimmäisen vuosikurssin opetus ovat kaksi viikkoa etäopetusta, abiturienteilla etäopetus jatkuu koko ensimmäisen jakson ajan..

Henkilöstöjohtaja Maria Närhisen mukaan sulkemisajat ovat sen verran lyhyitä, että henkilöstöpoliittisiin toimiin ei ryhdytä.

Närhisen mukaan työntekijät jatkavat omissa tehtävissään ja tekevät esimerkiksi rästitöitä, vievät keskeneräisiä töitä eteenpäin tai ovat koulutuksessa.

Sulkemisajat ovat sen verran lyhyitä, että henkilöstöpoliittisiin toimiin ei ryhdytä. — Maria Närhinen

Työntekijät eivät myöskään liiku tehtävästä toiseen, sillä se voisi vesittää toimet, jotka tehdään nimenomaan koronariskin vähentämiseksi.

Koulunkäyntiavustajat ovat 1–3-luokilla normaalisti töissään, koska alimmilla luokilla opetus on lähiopetusta. Muut avustajat tekevät työnsä etänä.

Kaikkiaan toimipaikkojen sulkeminen koskee 40–50 työntekijää.

Kaupunki on myös tarjonnut suljetun toimipisteen työntekijälle mahdollisuuden käyttää vuosilomaa, mutta ratkaisu on vapaaehtoinen, sillä lomalle ei näin voi pakottaa.

Viime keväänä koronapandemian vuoksi Mikkeli sekä lomautti työntekijöitä että asetti palkanmaksun keskeytyksiä. Menettely vaati erillispäätöksiä ja yt-neuvotteluja. Nyt näitä prosesseja ei aloiteta.

– Tällä mennään nyt seuraavat kaksi viikkoa, ja toivottavasti koronaepidemian hellittäessä palataan sitten normaaliin päiväjärjestykseen, sanoo Närhinen.