Nyt se on varmaa — Urheilupuiston koulun siirtyminen Marskin aukiolle vie ison parkkipaikan Mikkelin keskustasta

Marskin aukiolle nousee ensi vuonna iso parakkikoulu ainakin kahdeksi vuodeksi. Osa Urheilupuiston koulun toiminnoista sijoitetaan muihin oppilaitoksiin.

Marskin aukio on viralliselta nimeltään Suur-Savon aukio. Nykyisen kutsumanimensä sen on saanut marsalkka Mannerheimin patsaasta, joka oli aukiolla kymmeniä vuosia. Nykyään aukio on pysäköintikäytössä.
Marskin aukio on viralliselta nimeltään Suur-Savon aukio. Nykyisen kutsumanimensä sen on saanut marsalkka Mannerheimin patsaasta, joka oli aukiolla kymmeniä vuosia. Nykyään aukio on pysäköintikäytössä.

Mikkeliläisen Urheilupuiston koulun siirtyminen väistötiloihin parakkeihin läheiselle Marskin aukiolle on varmistunut. Kaupungin tilakeskus ja sivistystoimi valmistelevat parakkien kilpailutusta ja tarkentavat väistösuunnitelmia parhaillaan.
Väistöratkaisu merkitsee sitä, että koko Marskin aukio poistuu pysäköintikäytöstä siksi ajaksi, jonka Urheilupuiston koulun evakko kestää eli vähintään kaksi vuotta. Julkista pysäköintialuetta käyttävät paljon Esedun opiskelijat.
— Koko kenttä tarvitaan koulukäyttöön. Parakit vievät paljon tilaa, koska niiden välisten etäisyyksien on oltava riittävä paloturvallisuusmääräysten takia. Jäljelle jäävä tila on välituntikäytössä, sanoo tilajohtaja Jarkko Hyttinen.

Parakkikoulun lopullinen koko selviää sitten, kun tiedetään kuka parakit toimittaa. Eri vuokraajilla on tarjota erilaisia ratkaisuja.
Osa Urheilupuiston koulun toiminnoista siirretään muihin oppilaitoksiin. Koulun hallinto jatkaa Yliopistokeskuksen tiloissa, kuten tähänkin saakka. Päämajakoulu tarjoaa tilat käsitöiden ja musiikin opetukseen. Päämajakoulun tiloissa on jo nyt myös Urheilupuiston koulun kotitalousopetusta.
— Kartoitamme parhaillaan Etelä-Savon ammattiopisto Esedun kanssa sitä, kuinka paljon pystyisimme käyttämään heidän liikuntasaliaan, muiden keskustan liikuntatilojen ohessa. Samoin ruokailun järjestämistä selvitetään vielä muun muassa Esedun kanssa, Urheilupuiston koulun rehtori Susanna Savander kertoo.

Urheilupuiston koulu joutuu väistötiloihin koulussa tehtävän perusteellisen saneerauksen takia. Koulurakennuksen välipohjista on löytynyt kutterinpurua sekä betonilaudoituksia, joista kulkeutuu mikrobeja hengitysilmaan. Sisäilmaongelmia aiheutuu myös joistakin vanhoista eristemateriaaleista.
Saneerauksen on tarkoitus alkaa ensi vuonna. Savanderin mukaan koko koulu siirtyy väistötiloihin kevättalvella, mutta osa jo sitä aikaisemmin.
— Seuraamme koululaisten oiretilannetta jatkuvasti kouluterveydenhuollon kanssa. Yksi musiikkiluokistamme on jo siirtynyt väistötiloihin Päämajakoululle ja pahiten oireilevat oppilaat lähtevät väistötiloihin myös aikaistetulla aikataululla, todennäköisesti heti syysloman jälkeen, kertoo Savander. 

Urheilupuiston koulua vaivaavat sisäilmaongelmat pakottavat koko koulun evakkoon ison remontin tieltä.
Urheilupuiston koulua vaivaavat sisäilmaongelmat pakottavat koko koulun evakkoon ison remontin tieltä.