Myräkkä osui Etelä-Savoon: Puita kaatui teiden ja sähkölinjojen päälle, ilman sähköä edelleen noin 500 taloutta

Hetkellisesti jopa yli 2500 Järvi-Suomen energian asiakasta oli ilman sähköä.

Taru Hokkanen

Tuulessa kaatuneet puut ovat pitäneet Etelä-Savon pelastuslaitoksen kiireisenä lauantaina iltapäivällä. Arkistokuva.

Lauantain räntämyräkkä on työllistänyt pelastuslaitosta ja sähköyhtiöitä. Puuskissa jopa 12 metriä sekunnissa puhaltava tuuli on kaatanut puita sähkölinjoile ja autoteille.

Noin 500 Järvi-Suomen energian asiakasta on ollut ilman sähköä kohta nelisen tuntia. Noin tuhat taloutta oli ilman sähköä suunnilleen parin tunnin ajan. Hetkellisesti sähköttömien talouksien määrä kasvoi jopa yli 2 500:n.

Eniten sähköttömiä talouksia on Puumalassa, Mäntyharjussa ja Mikkelin eteläosissa.

Pelastuslaitosta on tarvittu korjaamaan puita sähkölinjoilta ja autoteiltä. Puhintiellä Mikkelin Otavassa sähkölinja kaatui tielle noin kello 15. Pelastuslaitos eristi alueen ja kutsui sähköyhtiön korjaamaan johdon.

Haukivuorella kuusi kaatui Lietlahdentielle Kirkontien risteyksen lähellä kello 16.24. Palokunta kävi raivaamassa puun pois tieltä.

Lisäksi puu kaatui sähkölinjalle Mikkelin Papintiellä kello 17.46. Lisäksi puu syttyi tuleen. Pelastuslaitos lähti paikalle estämään palon leviämisen ja eristämään sähköjohdon. Palo kuitenkin sammui ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle. Sähköyhtiö raivasi puun pois sähkölinjan päältä.

Muokattu kello 19.40: Korjattu Hirvensalmen Papintie Mikkelin Papintieksi ja täydennetty uutista sähkökatkojen osalta.

Juho Maijala

Kommentoidut