Mikkelin sotahistoriakeskus-hankkeen nettisivut on avattu

Päämajakaupungissa olisi luontevaa esitellä sota-ajan kokemuksia.

Jaakko Avikainen

Mikkeliin suunnitellaan Sotahistoriakeskusta.

Mikkeliin suunnitellun Sotahistoriakeskuksen hankeaikaiset verkkosivut on avattu. Hankkeen etenemisen lisäksi sivuilla seurataan sotahistoriaan liittyviä uutisia sekä kootaan alaan liittyviä palveluja.

Sotahistoriakeskuksesta on tarkoitus rakentaa viime sotien ajan suomalaisten elämästä kertova tieto- ja kokemusympäristö. Keskiöön nousevat sodan aikana eläneitten ihmisten kokemukset.

Sotahistoriakeskus käyttää uusinta digitaalista tekniikkaa, mikä mahdollistaa kokemuksellisuuden ja vuorovaikutuksen. Tarkoitus on avata sodan todellisuus uusille suomalaisille sukupolville.

Keskus pohjaa vahvaan perinteeseen. Mikkelissä on sijainnut Suomen puolustusvoimien päämaja kaikkien itsenäisyyden ajan sotien aikana.

Tarkoitus on rakentaa kansainvälisen tason käyntikohde, joka vetää myös ulkomaisia matkailijoita. Fyysisen tietokeskuksen lisäksi suunnitteilla kansallinen verkkopalvelu, jonne suomalaiset voivat tallentaa sota-ajan kuvia, kirjeitä ja muita muistoja.

Suunnitelma keskuksesta valmistuu ensi vuoden alussa, minkä jälkeen Mikkelin kaupunki ratkaisee, saako Päämajakaupunki Sotahistoriakeskuksen.

Avatuilla nettisivuilla on esillä muun muassa multimediaesitykset Mannerheimin salonkivaunusta ja Mikkelin pommituksista talvisodan aikana. Kuultavissa on myös keskustelu, jonka nauhoitettiin salaa Adolf Hitlerin Suomen vierailun aikana 4.6.1942.

Sivut löytyvät osoitteesta www.sotahistoriakeskus.fi

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.