Mikkelin kyläkeskuksissa toteutettu MPY Palvelujen kyläverkkohanke on mukana Traficomin vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailussa

Kuitu-, sähkö- ja kaukolämpöverkkoa rakennettiin Anttolassa, Haukivuorella, Ristiinassa, Suomenniemellä sekä Otavassa.

Risto Hämäläinen

MPY:n kyläverkkohanke voi voittaa Vuoden yhteisrakentamisteko -palkinnon, joka jaetaan marraskuussa.
MPY:n kyläverkkohanke voi voittaa Vuoden yhteisrakentamisteko -palkinnon, joka jaetaan marraskuussa.

Mikkelin kyläverkkohanke on mukana Liikenne- ja viestintäviraston eli Traficomin Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailussa.

MPY Palvelut Oyj:n kyläverkkohankkeessa rakennettiin kuituverkkoa, ja samaan yhteyteen ajoitettiin yhteistyö Järvi-Suomen Energian säävarman verkon rakentamisen sekä Etelä-Savon Energian kaukolämpöverkon rakentamisen kanssa. Mukana hankkeessa oli myös Rejlers Oy.

Yhteistyötä tehtiin kolmen vuoden aikana Mikkelin vanhojen kyläkeskusten taajamaverkoissa Anttolassa, Haukivuorella, Ristiinassa, Suomenniemellä sekä Otavassa.

Kilpailun voittaja julistetaan marraskuussa.

Uusia ratkaisuja maaurakointia vaativiin töihin

Traficomin kilpailussa etsitään uusia toimintatapoja, joilla maaurakointia vaativien infratöiden yhteensovittaminen eri toimijoiden kesken yleistyisi ja helpottuisi.

Kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 21 hanketta, joista seitsemän on kuntasarjassa ja neljätoista yrityssarjassa.

Yhteisrakentamisessa eri verkkojen, esimerkiksi sähkö-, tele-, liikenne- ja vesihuoltoverkkojen, maaurakointia vaativat työt suoritetaan yhdessä.

— Kilpailun tavoitteena on lisätä yhteisrakentamista, kokeilla uusia toimintatapoja yhteisrakentamisessa, helpottaa toimijoiden välistä yhteistyötä ja yhteistyöstä sopimista, kertoo Traficomin johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala tiedotteessa.