Kolme ihmistä kuollut liikenneonnettomuudessa Mäntyharjussa, tilannetta edelsi takaa-ajo — Varpasentie oli 5,5 tuntia suljettu liikenteeltä, nyt tie on taas auki

Tarkka onnettomuuspaikka on Kallalahden ylikulkusillalta kaksi kilometriä Tainan suuntaan. Onnettomuudessa osallisena oli viisi ihmistä, joista yksi oli teini-ikäinen.

Tanja Rihu

Onnettomuudessa oli osallisena yhteensä kolme autoa.

Mäntyharjussa Varpasentiellä tapahtui torstaina alkuiltapäivästä liikenneonnettomuus, jossa oli mukana useita ajoneuvoja. Poliisi kertoo Twitterissä, että onnettomuudessa on kuollut kolme ihmistä.

Onnettomuudessa oli mukana yhteensä kolme autoa.

Varpasentie oli 5,5 tuntia suljettu liikenteeltä. Liikennevirasto tiedotti hieman ennen kello torstaina 18.30, että tie on jälleen avattu liikenteelle.

Tarkka onnettomuuspaikka oli tiellä 381 Haapajärventien ja Petterinpolun välissä, Kallalahden ylikulkusillalta kaksi kilometriä Tainan suuntaan. Paikka on noin neljä kilometriä Mäntyharjun keskustasta etelään.

Poliisin tilannekeskuksen mukaan tapahtumat saivat alkunsa takaa-ajotilanteesta. Poliisi ajoi autoa takaa, koska se oli saanut ilmoituksen epäillystä rattijuopumuksesta kello 11.58 aikaan.

Epäilty rattijuoppo pakeni poliisia pyöräteitä pitkin

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Harri Kääpä Itä-Suomen poliisista kertoo, että partio lähti matkaan Mikkelistä. Saavuttuaan Mäntyharjuun poliisi lähti ajamaan takaa henkilöautoa, mutta menetti siihen näköyhteyden.

Taajamassa pyörinyt epäilty näki ilmeisesti poliisit myös, sillä se pyrki pakoon ensin kevyen liikenteen teitä pitkin. Epäilty rattijuoppo ajoi Keskustiellä sekä Tokmannin takana, minkä jälkeen hän pakeni Kyttäläntietä ja Yrittäjäntietä pitkin Varpasentielle.

Tanja Rihu

Pelastustyöt olivat käynnissä onnettomuuspaikalla.

Poliisi menetti näköyhteyden pakenijaan pian tämän jälkeen. Varpasentiellä on "Äikkään suoraksi" nimitetty pitkä suora.

— Varmaan nopeutta on ollut tosi paljon, Kääpä arvioi.

Peräänajetussa autossa oli aikuinen ja teini-ikäinen lapsi

Kun partio seuraavan kerran näki auton, se paloi Varpasentiellä. Lisäksi tiellä oli kaksi muuta autoa. 

Poliisia paennut auto törmäsi ensin edellä kulkeneeseen autoon, joka oli myös matkalla Suomenniemen suuntaan.

Siitä auto kimposi edelleen vastaan tulleeseen eli Mäntyharjua kohti ajaneeseen autoon. Vastaan tulleessa autossa kuoli kaksi ihmistä, joiden henkilöllisyydestä ei ole vielä tietoa. Myös epäilty rattijuoppo kuoli.

Käävän mukaan pakenijan auto oli syttynyt ja savusi, kun poliisipartio saapui paikalle. Myös toinen auto oli vaarassa syttyä. Autopalolla ei kuitenkaan ollut osuutta ihmisten kuolemiin, vaan he olivat menettäneet henkensä rajussa törmäyksessä.

Autossa, jonka perään epäilty rattijuoppo ensin ajoi, oli kuljettaja lisäksi teini-ikäinen lapsi. Kuljettaja oli aikuinen. He eivät Käävän mukaan loukkaantuneet vakavasti, ja poliisi on päässyt puhuttamaan heitä onnettomuudesta.

Poliisi ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkivat onnettomuutta.

Takaa-ajo on normaalia poliisitoimintaa

Käävän mukaan takaa-ajoon lähtö oli poliisilta normaalia toimintaa.

— Kun kuljettajan kunto pitää tarkistaa, mutta hän lähtee pakoon, pyritään ajaminen estämään pysäyttämällä.

Kääpä huomauttaa, että onnettomuuden sattuessa poliisi ei enää ollut pakenevan auton perässä, van se oli karistanut poliisit kannoiltaan.

— Näköyhteys oli kadonnut eikä tilanne ollut enää akuutti, mutta auto jatkoi kovaa ajoaan.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä poliiseja. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle kello 12.47.

Paikalla oli poliisin järjestämä liikenteenohjaus. Mäntyharjun suunnasta tulevat pääsivät ohittamaan onnettomuuspaikan Mämmijärventien kautta ja etelän suunnasta tulevat Piirantie—Mouhuntie kautta.

Raskas liikenne pyrittiin ohjaamaan Piirantien kautta.

Uutista on päivitetty tutkinnanjohtaja Harri Käävän kertomilla tiedoilla rattijuopon ajelusta kevyen liikenteen väylillä ja onnettomuuden osallisten lukumäärällä kello 16.52. Kello 18.48 päivitetty tien olevan jälleen auki.

Luetuimmat

Kommentoidut