Tuuli lisää pakkasen purevuutta Mikkelin seudulla — Voi saada kymmenen asteen pakkasen tuntumaan 20 asteelta

Kylmimmältä tuntuu silloin, kun tuulee voimakkaasti ja lunta sataa iholle.

Soila Puurtinen

Tuuli lisää pakkasen purevuutta Mikkelin seudulla — Voi saada kymmenen asteen pakkasen tuntumaan 20 asteelta

Tuuli lisännyt ja lisää pakkasen purevuutta Mikkelin seudulla lähipäivinä. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Petri Hoppula kertoo, että ero keskituulen ja puuskien välillä on suuri.

Hoppula muistuttaa, että pakkastuntuma on yksilöllistä. Vaikka tuuli voi saada kymmenen asteen pakkasen tuntumaan jopa 20 asteelta, tuntuma ei päde tottuneeseen ulkonaolijaan tai vaikkapa ulkona työskentelevään.

Kylmin aika osuu tällä kertaa pimeän ajalle.

Sen sijaan paljon sisällä olevasta ero voi tuntua vielä suuremmalta.

— Haihduttavan kosteuden takia kylmimmältä tuntuu silloin, kun tuulee voimakkaasti ja lunta sataa iholle.

— Kylmin aika osuu tällä kertaa pimeän ajalle, jolloin ihmiset liikkuvat vähemmän ulkona.

Kokeile Ilmatieteenlaitoksen indeksikaaviosta, miltä lämpötila tuntuu, kun tuuli yltyy. Pääset suuntaa antavaan käyrästöön tästä linkistä.

Pöllyävää lunta sataa Etelä-Savossa keskiviikkoiltana ja torstain vastaisena yönä. Pahin myräkkä ei kuitenkaan yllä maakuntaan saakka, vaan jää Kymenlaaksoon ja Salpausselän rinteille. Salpausselän taakse lunta kertyy huomattavasti vähemmän.

Kuvakaappaus

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.