VR:n lipunmyyjät hyvästelivät Mikkelin aseman - kahvila Asemalaituri jatkaa

Työntekijät tarjosivat kahvia ja pullaa viimeisille asiakkaille.

Vesa Vuorela

Lipunmyynti lakkaa Mikkelin rautatieasemalla, mutta odotustilat toimivat jatkossa normaalisti. Myös kahvila Asemaraide jatkaa toimintaansa.

Mikkelin rautatieasemalla vietettiin torstaina asiakaspalvelun hautajaisia kahvipannun ja pullapitkon äärellä. Tai kuten VR asian tiedotti, ”junalippujen myyntiin tulee muutoksia”.

Tiedotteessa kerrottiin, että Hämeenlinnan, Joensuun, Karjaan, Kokkolan, Kouvolan, Kuopion, Lappeenrannan, Mikkelin, Pasilan, Riihimäen, Rovaniemen, Seinäjoen ja Vaasan asemien lipunmyyntipisteet suljetaan 10. tammikuuta mennessä. Lisäksi Kemijärven lipunmyyntipiste suljetaan vuoden 2016 aikana.

Konserni kertoo myös helpottavansa lipunmyyntiä digitaalisista kanavista ”yleiseurooppalaiseen tapaan”. Esimerkiksi opiskelijoiden ja eläkeläisten lippujen osto helpottuu, sillä heidän ei tarvitse hankkia erillistä alennuskorttia.

Lippujen nettimyynti ja asemien automaatit toimivat tietysti jatkossakin. Junien liikennöintiin ja asemien odotustilojen aukioloihin vaikutusta ei ole. Mikkelin rautatieasemalla vartiointiliikkeen työntekijä käy avaamassa ja sulkemassa odotustilojen ovet kuten ennekin.

Kahvila Asemalaituri jatkaa toimintaansa Mikkelin asemalla kuten ennenkin, vakuuttavat nykyiset yrittäjät Satu Piispanen ja Marika Manner.

30 vuoden työuran VR:llä tehnyt Ismo Jäntti kertoi torstai-iltapäivänä, että ei ymmärrä VR:n päätöstä asiakaspalvelun lakkauttamisesta.
– Se on lievä ilmaisu, että harmittaa. Varsinkin asiakkaiden puolesta. Ei löydy ymmärrystä päätökselle, mies sanoo suoraan.

Mikko Kääriäinen

Mikko Kääriäinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.