Mikkelin rikosuhripäivystyksessä pitää kiirettä – Palvelupisteeseen etsitään vapaaehtoisia auttajia

Rikoksen uhreja, uhrien läheisiä tai rikostapauksissa todistavia on palveltu keskimäärin 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Annukka Miettinen

Rikosuhripäivystys tarjoaa apua rikoksen uhrien ja heidän läheistensä lisäksi rikostapauksissa todistaville.
Rikosuhripäivystys tarjoaa apua rikoksen uhrien ja heidän läheistensä lisäksi rikostapauksissa todistaville.

Rikosuhripäivystyksen Mikkelin palvelupisteellä asiakasmäärät ovat selvässä kasvussa.

Rikosuhripäivystyksen tiedotteen mukaan rikoksen uhreja, heidän läheisiään tai rikostapauksissa todistavia on palveltu keskimäärin 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Rikosuhripäivystykseen haetaan nyt uusia vapaaehtoisia työntekijöitä eri puolilla maata. Myös Mikkelissä on alkamassa vapaaehtoiskurssi maaliskuussa.

– Vapaaehtoiset tarjoavat käytännön neuvontaa ja tukea rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi joutuneille, heidän läheisilleen ja rikosasiassa todistaville kaikissa rikosprosessin vaiheissa, kertoo Mikkelin palvelupisteen toiminnanohjaaja Liisa Haapea tiedotteessa.

– Tukihenkilöt auttavat rikoksen uhria olemalla tukena esimerkiksi poliisilaitoksella ja oikeudenkäynneissä, joten toivomme, että vapaaehtoisella on mahdollisuus toimia myös tarvittaessa päivisin virka-aikaan.

Vapaaehtoistyön voi aloittaa, kun on ensin käynyt noin 60 oppitunnin laajuisen peruskurssin. Koulutus jakautuu viiteen arkipäivään ja kahteen lauantaihin.

Palvelut ovat maksuttomia

Rikosuhripäivystyksen palvelut ovat lakisääteisiä ja maksuttomia.

Mikkelin palvelupisteen toimialueeseen kuuluvat Mikkelin lisäksi Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki ja Puumala.

Rikosuhripäivystyksen toimintaan voi tutustua täällä.

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneiden tulee täyttää sivuilla oleva lomake 15. helmikuuta mennessä.