Pieksämäen vastaanottokeskuksessa paloi - noin 130 asukasta evakuoitiin pihamaalle

Yhdessä huoneessa paloi palomestarin mukaan vaatteita ja kaikenlaista tavaraa.

Pieksämäen vastaanottokeskuksessa paloi torstai-iltana. Yhdessä huoneessa paloi palomestarin mukaan vaatteita ja kaikenlaista tavaraa.
Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Vastaanottokeskuksen henkilökunta sammutti palon ja evakuoi asukkaat pihalle.
- Henkilökunnalta erinomaisesti toimittu. Myös asukkaat toimivat hyvin, eli kaikki olivat rauhallisesti poistuneet. Pelastuslaitoksen näkökulmasta hyvin onnistuttu kaikilta, palomestari Ville Tuovinen kiittelee.
Vastaanottokeskuksen johtaja Jukka-Pekka Itkonen antaa henkilökunnalleen toiminnasta arvosanan kiitettävä +.
- Meillä on palo- ja pelastussuunnitelma ja olemme käyneet alkusammutuskoulutukset. Vuorossa on aina useampi työntekijä ja ensimmäinen tehtävä on ennaltaehkäistä lisävahingot, Itkonen toteaa.
Vastaanottokeskuksessa on aiemmin ollut vääriä palohälytyksiä, joten henkilökunnan sammutuskoulutus testattiin nyt ensimmäistä kertaa käytännössä.

Pieksämäen Soisalon vastaanottokeskuksessa ja erillisasunnoissa on yhteensä 200 asukasta. Heistä noin 130 asuu vastaanottokeskuksessa.
- Asukkaat ovat tilanteesta hieman hämillään mutta hyvin rauhallisia. Aina tällainen säikäyttää ja pysäyttää, mutta henkilökunnan tehtävä on rauhoitella, Tuovinen sanoo.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi palopaikan raivaus ja tilojen tuulettaminen.

Juttuun päivitetty kello 21.50 vastaanottokeskuksen johtajan kommentit ja tiedot asukasmäärästä. Korjattu kello 23.33 kommentin sanoja oikein Itkoseksi.

Elina Raittila

Luetuimmat