Mikkelin uuden jalkapallohallin rakentaminen lykkääntyy — Markkinaoikeuteen on tehty kaksi valitusta

Yritysten valituksissa puututaan muun muassa epätasa-arvoiseen tutustumisajankohtaan.

Hankesuunnitelmassa ollut havainnekuva nykyisen kuplahallin tilalle tulevasta jalkapallohallista.
Hankesuunnitelmassa ollut havainnekuva nykyisen kuplahallin tilalle tulevasta jalkapallohallista.

Uuden jalkapallohallin rakentaminen Mikkelin Kalevankankaalle lykkääntyy valitusten vuoksi.

Rakentamisen oli määrä alkaa tänä vuonna.

Kaupungin hankintapäätöksestä on tehty Markkinaoikeudelle kaksi valitusta ja yksi oikaisuvaatimus.

Hankkeen kokonaisvastuu-urakoitsijaksi oli valittu 4,14 miljoonan euron tarjoushinnalla Saltex Oy. Valituksen tekivät tarjouskilpailussa summissa toiseksi jäänyt Kiviconstruction Oy ja kolmanneksi jäänyt Jalon Rakentajat Oy.

Torstaina kokoontunut Mikkelin kaupunginhallitus pohti talouden sopeuttamistoimia, mutta liikuntahankkeiden jäädyttämisiin tai mihinkään mahdolliseen muuhunkaan säästötoimeen ei otettu kantaa. Jalkapallohalli nousi kuitenkin keskusteluun tuoreiden valitusten vuoksi.

— Kaupunginhallitus päätti antaa sitoumuksen, että rakentamista ei aloiteta ennen kuin markkinaoikeus on ratkaissut asian, kertoo hallintojohtaja Ari Liikanen.

Hänen mukaansa kaupunginhallituksen linjaus merkitsee käytännössä hankkeen aloituksen lykkääntymistä.

Kiviconstructions-yhtiön valitus perustuu yritysten tasapuoliseen kohteluun koskien kohteeseen tutustumista. Hankinnassa edellytettin kohteeseen tutustumista määrättynä, kaikille samana ajankohtana. Saltex tutustui kohteeseen eri ajankohtana, ja siksi se olisi valituksen mukaan pitänyt sulkea tarjouskilpailun ulkopuolelle.

Jalon Rakentajat katsoo hankinnassa menetellyn virheellisesti, koska sen tarjoukseen oli hinnoiteltu oletus, että hallin yhteyteen tehdään pesu- ja pukuhuonetilat. Yrityksen mukaan tarjoukset eivät ole vertailukelpoisia. Jalon Rakentajat arvioi, että ilman sosiaalitiloja rakennesuunnittelu olisi hinnoiteltu toisin ja sen tarjoama kokonaishinta olisi pärjännyt.

Jalon Rakentajien näkemyksen mukaan kaksi muuta yritystä eivät myöskään täytä referenssivaatimusta vastaavien hallien toteuttamisesta.