Katso tästä itsenäisyyspäivän ohjelma Mikkelissä — Paraatin lisäksi paljon oheistapahtumia

Kalustonäyttelyssä pääsee katsomaan esimerkiksi taistelupanssarivaunua.

Vesa Vuorela

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati alkaa Mikkelin torilla kello 11.30, kun joukot ryhmittyvät.
Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati alkaa Mikkelin torilla kello 11.30, kun joukot ryhmittyvät.

Itsenäisyyspäivän paraati järjestetään Mikkelissä kello 11.30 alkaen. Paraatia ennen on kuitenkin paljon erilaista ohjelmaa.

Päivä alkaa kello 9 Etelä-Savon reserviläisten ylentämistilaisuudella Itä-Suomen aluehallintovirastossa.

Kello 9.40 on seppeleenlasku Päämajapatsaalla. Puolustusvoimien seppeleen laskee maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Petri Hulkko. Hänen seurassaan ovat Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikka ja sotaveteraani Kalevi Raatikainen. Tilaisuudessa esiintyvät Rakuunasoittokunta ja Mikkelin mieslaulajat -kuoro. 

Kalustonäyttely on Raatihuoneenkadulla kello 9.30—15. Esillä on monipuolisesti maavoimien, merivoimien ja ilmavoimien kalustoa varusteita, esimerkiksi K9 panssarihaupitsi ja Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunu. 

Kello 10—11 Mikkelin tuomiokirkossa järjestetään jumalanpalvelus. 

Joukot ryhmittyvät torille kello 11.30 alkaen ja paraatikatselmus alkaa kello 12. Ohimarssi alkaa kello 13 Maaherrankadulta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat