”Kuljet aurinkoisten puolta”, luki Mikkelin Anttolasta löytyneestä pullopostista — Viesti ajelehti Saimaalla 16 vuoden ajan, kunnes kesäasukas Aarno Lyytinen löysi sen

Vuosikausia Saimaan vesissä olleen pullopostin viesti oli lähes haalistunut. Lähettäjästä tai siitä, missä päin Anttolan vesistöjä pulloposti on laitettu liikkeelle, ei ole tietoa.

Aarno Lyytinen

Pullopostin viesti oli haastava lukea, sillä paperi oli sen verran haalistunut.
Pullopostin viesti oli haastava lukea, sillä paperi oli sen verran haalistunut.

Mikkelin Anttolan kesäasukas Aarno Lyytinen törmäsi varsin mielenkiintoiseen muovipulloon muutama viikko sitten.

Hän keräsi roskia kaislikosta, mutta yksi roskista olikin pulloposti. Muovisen pullon sisältä löytyi viesti vuosien takaa.

— Sinä joka löydät tämän pullopostin, tulet aina viettämään onnellista elämää. Kuljet aurinkoisten puolta, luki pullosta löytyneestä viestistä.

Pulloposti oli ajelehtinut Saimaan aalloilla kuusitoista vuotta, sillä viesti oli kirjoitettu 26. heinäkuuta 2003.

— Paperi piti ottaa pullosta ulos varovasti, sillä se oli jo kostunut. Tytär, jolla on tarkempi näkö, sai tihrustettua kirjoituksen. Kun viesti hieman kuivui, teksti erottui selvemmin. Paperi kylläkin repesi, joten paloja piti asetella paikoilleen, Lyytinen kertoo.

Voi olla, että muutaman vuoden päästä viesti olisi jo haalistunut lukukelvottomaksi.

Aarno Lyytinen

Pullo ehti ajelehtia Saimaalla 16 vuotta.
Pullo ehti ajelehtia Saimaalla 16 vuotta.

Kuka viestin lähetti?

Lyytisellä on vapaa-ajan asunto Anttolan Lepänniemessä vuodesta 2007 lähtien, joten pulloposti on laitettu liikkeelle muutama vuosi ennen kesämökin hankkimista ennen.

Lauantaina 26. heinäkuuta 2003 hän oli veneilemässä saaristomereltä kohti Helsinkiä.

Sattumalta Lyytinen veneili Saimaalla Anttolassa tasan vuosi pullopostin lähettämisen jälkeen, eli heinäkuussa 2004.

Lyytinen päättelee, että lähettäjä tuskin on kukaan paikallinen, sillä pulloposti laitettiin liikkeelle heinäkuussa lomakauden aikaan.

— Kyseessä voi olla veneilijä, sillä Anttolassa on saaria, joissa saa retkeillä. Aikuisen kirjoittamahan viesti selkeästi on.

— Viesti oli mielestäni todella hauska ja positiivinen. Vastaanottaja olisi voinut olla joku minua surumielisempikin, Lyytinen nauraa.

Tiedätkö, kuka pullopostin laittoi liikkeelle 16 vuotta sitten tai oletko itse viestin lähettäjä? Jos sinulla on tietoa asiasta, ota yhteyttä sähköpostiosoitteeseen toimitus@lansi-savo.fi

Uusimmat uutiset