Avoin ammattikorkeakoulu rantautuu Pieksämäelle — Tarjolla on lisäpisteitä restonomin ammattikorkeakoulututkintoon tähtääville

Avoimet polkuopinnot parantavat opiskelijan mahdollisuuksia päästä varsinaiseen, restonomitutkintoon johtavaan koulutukseen.

Arja Reinikainen

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun lehtori Tuula Höglund, Pieksämäen kaupungin yritysneuvoja Ritva Tissari-Ylönen ja Etelä-Savon ammattiopiston opettaja Tuula Eloranta toivovat, että vähintään 26 opiskelijan ryhmä saadaan kokoon.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun lehtori Tuula Höglund, Pieksämäen kaupungin yritysneuvoja Ritva Tissari-Ylönen ja Etelä-Savon ammattiopiston opettaja Tuula Eloranta toivovat, että vähintään 26 opiskelijan ryhmä saadaan kokoon.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Etelä-Savon ammattiopisto Esedu ja Pieksämäen yrityspalvelut tarjoavat yhteistyönä restonomitutkintoon tähtäävät polkuopinnot Pieksämäellä.

Polkuopinnot ovat avoimia opintoja, joihin voivat osallistua kuka tahansa koulutuspohjasta riippumatta.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka käytännössä tarkoittaa verkko-opintoja.

— Lähiopetusta on yksi kahden päivän jakso kuukaudessa. Lähiopinnot järjestetään Pieksämäellä Esedun tiloissa Kuusitiellä, kertoo Xamkin matkailu- ja ravitsemisalan koulutusyksikön rehtori Tuula Höglund.

Höglund kuitenkin toteaa, että lähiopetustakin on mahdollista seurata verkossa ja myös jälkikäteen nauhoituksina.

Polkuopinnoista kertyvät 60 opintopistettä parantavat merkittävästi opiskelijan mahdollisuuksia päästä varsinaiseen, restonomitutkintoon johtavaan koulutukseen.

Etelä-Savon ammattiopiston opettaja opettaja Tuula Eloranta suosittelee polkuopintoja esimerkiksi välivuotta viettäville nuorille aikuisille, alan vaihtajille tai esimerkiksi yrittäjyyttä harkitseville.

Yritysneuvoja Ritva Tissari-Ylönen puolestaan toteaa, että opinnot sopivat erityisesti matkailu- tai hyvinvointialalla työskenteleville tai alan yrittäjille omaa osaamista täydentävänä koulutuksena.

— On hienoa, että saamme aivan uutta asiakaspalveluun ja matkailuun liittyvää ammattikorkeakoulutasoista koulutusta paikkakunnalle, toteaa Eloranta.

Ilmoittautuminen opintoihin alkaa 27. marraskuuta ja päättyy jo 3. joulukuuta.

Mukaan mahtuu 26 ensimmäistä.

Jutun otsikkoon on korjattu restonomin olevan ammattikorkeakoulututkinto 21.11. kello 17.47.