Mies kerjäsi Mikkelissä poliiseilta rahaa ja jäikin kiinni varkaudesta – Oli pakottanut nuoren pojan nostamaan tililtä rahaa, ja antamaan ne itselleen

Tapaus käsitellään myöhemmin Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Johanna Erjonsalo

Poliisit kiinnostuivat miehestä hänen kerjättyään heiltä ensin rahaa.
Poliisit kiinnostuivat miehestä hänen kerjättyään heiltä ensin rahaa.

Nuori mies kerjäsi maanantaina mikkeliläisessä ravintolassa siviilivaatteissa olevilta poliiseilta rahaa, ja jäi tämän jälkeen kiinni aikaisemmin tapahtuneesta varkaudesta.

Poliisit olivat lounasravintolassa syömässä, kun ulkomaalainen mies oli tullut ravintolaan kyltin kanssa kerjäämään ravintolan asiakkailta rahaa. Miehen tullessa poliisien kohdalle, he lähtivät miehen kanssa poliisilaitokselle tutkimaan tämän maassaolon edellytyksiä.

Itä-Suomen poliisin Mikkelin poliisilaitoksen rikoskomisarion ja tutkinnanjohtajan Timo Häkkisen mukaan poliisien ja miehen kävellessä poliisilaitokselle vastaan oli sattumalta tullut poika, joka ilmoitti miehen varastaneen häneltä rahaa. Mies oli pakottanut sunnuntaina nuoren pojan nostamaan tililtään rahaa, ja antamaan nostetut rahat miehelle.

– Poika tunnisti miehen ulkona, ja hän tuli poliisien perässä tekemään rikosilmoituksen edellispäivänä tapahtuneesta varkaudesta.

Poliisi pidätti miehen epäiltynä varkaudesta, ja kuulustelujen aikana mies myönsi syyllisyytensä. Mies halusi korvata rahat, ja antoi rahavaroistaan toista sataa euroa pojalle annettavaksi.

Asia lähetettiin syyttäjälle syyteharkintaan ja epäilty haastettiin vastaamaan asiassa. Tapaus tullaan käsittelemään Etelä-Savon käräjäoikeudessa myöhemmin tänä vuonna.