Hjallis Harkimon Liike Nyt haluaa päätöksenteon pois suljetuista huoneista — Liikkeessä mukana Jungner, Enbuske ja neljä muuta perustajaa

AOP/Jarno Kuusinen

Harry Hjallis Harkimo erosi kokoomuksesta torstaina.
Harry Hjallis Harkimo erosi kokoomuksesta torstaina.

Kokoomuksesta eronnut Hjallis Harkimo on perustanut Liike Nyt -nimisen poliittisen liikkeen Mikael Jungnerin, Alex Niemisen, Helene Auramon, Karoliina Kähösen, Sarian Antilan ja Tuomas Enbusken kanssa.

Liikkeen tiedotteessa kerrotaan, että perustamisen taustalla on mukanaolijoiden pitkäaikainen tyytymättömyys tapaan, jolla päivittäistä politiikkaa ja päätöksiä tehdään.

— Ihmiset ovat pettyneitä politiikkaan, eikä se ole mikään ihme. Päätökset tehdään pienessä sisäpiirissä, eivätkä ihmiset voi vaikuttaa itseään koskeviin asioihin, Harkimo sanoo tiedotteessa.

— Haluamme tuoda päätöksentekoon ratkaisukeskeisen toimintatavan, jossa tuloksia saadaan nopeasti ja vaikutukset näkyvät ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

liikenyt.fi -sivustosta rakennetaan vuorovaikutusalusta, jonka kautta kaikki voivat osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tulla kuulluksi.

— Haluamme päätöksenteon pois suljetuista huoneista ja kabineteista.Teknologia yhdistää ihmiset ja antaa jokaiselle mahdollisuuden vaikuttaa omaa elämäänsä koskeviin päätöksiin. Uskomme avoimeen vuorovaikutukseen ja suorapuheisuuteen – hyvä idea on hyvä idea sen esittäjästä riippumatta, Mikael Jungner kommentoi tiedotteessa.

Liikkeen jäsenet jakavat neljä perusperiaatetta, jotka tiedotteen mukaan ovat, että jokaisesta on pidettävä huolta, markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut, ilmastonmuutos on totta, ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla sekä että yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa.