Mies piti koiria likaisessa tarhassa liian vähällä hoidolla Mikkelissä, yksi jouduttiin lopettamaan kiireellisesti — Käräjäoikeus tuomitsi eläinsuojelurikoksesta

Etelä-Savon käräjäoikeus totesi miehen aiheuttaneen koirilleen kärsimystä ja tuskaa.

Etelä-Savon käräjäoikeus totesi miehen kohdelleen koiriaan julmasti.
Etelä-Savon käräjäoikeus totesi miehen kohdelleen koiriaan julmasti.

Mies tuomittiin sakkoihin Mikkelissä tapahtuneesta eläinsuojelurikoksesta.

Etelä-Savon käräjäoikeus totesi miehen tahallaan tai huolimattomuudesta laiminlyöneen 4–7 koiran hoitoa. Koirat eivät saaneet tarpeeksi liikuntaa, ruokaa tai vettä, ja lisäksi niiden pitopaikan puhtaudessa, tilavuudessa ja lämmityksessä oli puutteita.

Yksi koirista ei saanut asianmukaista hoitoa sairastuessaan, minkä vuoksi koira kärsi noin vuoden erilaisista vaivoista ennen kuin se lopetettiin.

Ei tarpeeksi vettä, ulkoilua tai valoa

Koirien pitopaikkaan tehtiin lukuisia tarkastuskäyntejä vuosina 2016 ja 2017. Miehen hallussa olleiden koirien määrä vaihteli noina vuosina neljästä seitsemään.

Viimeisillä käynneillä vuoden 2017 marraskuussa koiria oli neljä. Tuolloin koirat oleilivat lämmittämättömässä pitopaikassa, jossa ei ollut pehmeitä makuupaikkoja ja jota ei oltu valaistu riittävästi. Koirien tarhoissa oli runsaasti ulostetta, ja kahdella koiralla ei ollut tarjolla lainkaan vettä. Koiria ei oltu ulkoilutettu riittävästi.

Yhden koiran terveydenhoito oli laiminlyöty niin pahasti, että se toimitettiin heti eläinlääkärille, jossa se päätettiin lopettaa välittömästi.

Eläintenpitokielto noin neljäksi vuodeksi

Oikeus totesi miehen kohdellen koiriaan julmasti ja aiheuttaneen niille tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa.

Vastaaja myönsi syytteen ja teonkuvauksen oikeaksi. Myöntämisen jälkeen syyttäjä luopui henkilö- ja kirjallisesta todistuksesta miestä vastaan lukuun ottamatta Elintarviketurvallisuusviraston (Evira) tutkimustodistusta, joka käsitteli yhden koiran lopettamisen syitä.

Mies tuomittiin 50 päiväsakkoon, josta tulee hänen tuloillaan maksettavaksi 300 euroa. Mies määrättiin koiria koskevaan eläintenpitokieltoon, joka kestää vuoteen 2023 asti.

Lisäksi miehen tulee maksaa 400 euron uhkasakko, koska hän jätti tulematta paikalle oikeudenkäyntiin.

Luetuimmat