Lukiolaiset saivat tahtonsa läpi: Vanhojen tanssit pidetään sittenkin jäähallissa

Päätökseen vaikutti lukiolaisten vetoomus ja vahva toive tanssien pitopaikasta tässä heille ja heidän läheisilleen tärkeässä tapahtumassa, sanoo sivistysjohtaja Virpi Siekkinen.

Vesa Vuorela

Seuraavat "vanhat" tanssivat edellisten vuosiluokkien tapaan jäähallissa 14. helmikuuta.
Seuraavat "vanhat" tanssivat edellisten vuosiluokkien tapaan jäähallissa 14. helmikuuta.

Mikkelin lukion Vanhojen tanssit järjestetään sittenkin jäähallissa ensi helmikuussa. Tanssien järjestämispaikka on aiheuttanut keskustelua, sillä Mikkelin kaupunki olisi halunnut vaihtaa paikaksi Saimaan-stadiumin.

Mikkelin lukion rehtori Jari Tuomenpuro kertoo tiedotteessa, että sivistysjohtaja on muuttanut aiemmin antamansa päätöksen, ja vuoden 2020 tanssit pidetään lukiolaisten toiveiden mukaisesti jäähallissa.

Sekä lukiolaiset ja tansseja järjestellyt opettajatiimi ovat halunneet, että aiempaan tapaan tanssit tanssitaan jäähallissa.

Tuomenpuro kertoo lukiolaisille ja huoltajille lähettämässään Wilma-viestissä, että lukiolaiset ovat eilen jättäneet vanhojen tanssien paikkaa koskevan kannanoton sivistysjohtajalle. Samoin keskustan toimipisteen neuvottelukunta on jättänyt asiasta kannanottonsa eilen.

—Päätökseen vaikutti lukiolaisten vetoomus ja vahva toive tanssien pitopaikasta tässä heille ja heidän läheisilleen tärkeässä tapahtumassa, sanoo sivistysjohtaja Virpi Siekkinen.

Lukiolaiset ja opiskelijakunnan hallitus ovat iloisia siitä, että jäähalli pysyy edelleen tanssipaikkana.

—Kyllä me toivomme, että se olisi tanssijoiden käytössä myös jatkossa, koska se on puitteiltaan ehdottomasti parempi paikka, sanoo toisen vuosikurssin opiskelija ja vetoomuksen tekijä Venla Laurikainen.

Kaupunki haluaa alkuperäisen suunnitelman mukaan keskittää toimintaansa stadiumille.

—Kustannuksiltaan molemmat paikat ovat hyvin lähellä toisiaan, joten euroista ei tässä ole tarvinnut keskustella. Lukiolle on välitetty terveiset, että jatkossa tanssitaan stadiumilla, joka on mm. tällaiseen tapahtumaan oivallinen juhlapaikka. Stadiumilla voisi tanssia vaikka kaksi näytöstä peräkkäin, jolloin myös pitkämatkalaiset ehtisivät mukaan juhlaan, kommentoi Siekkinen.

Juttua on täydennetty kello 16.09: Lisätty Virpi Siekkisen ja Venla Laurikaisen kommentit.