Mies loukkaantui ulosajossa Pieksämäellä yöllä — Ohikulkija huomasi, että jotain on vialla, ja lähti tutkimaan tilannetta otsalampun kanssa

Mari Koukkula

Mies loukkaantui ulosajossa Pieksämäellä yöllä — Ohikulkija huomasi, että jotain on vialla, ja lähti tutkimaan tilannetta otsalampun kanssa

Ohikulkija löysi auton ulosajossa loukkaantuneen kuljettajan yöllä Pieksämäellä. Otsalampun valossa tilannetta tarkastamaan lähtenyt ohikulkija hälytti paikalle apua, ja loukkaantunut ihminen saatiin hoitoon Mikkelin keskussairaalaan.

Päivystävä palomestari Eero Aho Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että ohikulkija autoili onnettomuuspaikan ohitse Järvisuomentiellä eli tiellä 23. Onnettomuuspaikka on noin 3—4 kilometriä 72-tieltä.

Ohikulkija huomasi tiellä sepeliä ja puskurinpalasia, pysäytti autonsa ja lähti tutkimaan tilannetta otsalampun valossa. Auto oli ojan puolella pimeänä. Se oli pyörinyt katon kautta ympäri.

Loukkaantunut ihminen löytyi auton ulkopuolelta. Muita henkilöitä ei ollut kyydissä.

Hälytys onnettomuudesta tuli kello 0.39.

Aho kiittelee ohikulkijaa ansiokkaasta toiminnasta. Hän sanoo, että ohikulkijat lähtevät harvoin tutkimaan tilannetta yhtä tarkkaan, vaikka periaatteessa niin pitäisikin tehdä.

Kuljettajan vammojen laadusta ei ole tarkkaa tietoa, mutta hänen vointinsa tuskin olisi kohentunut, jos apua olisi joutunut odottamaan valoisaan aikaan, jolloin auto olisi näkynyt tielle.