Mikkelin Urpolan oppilaat siirtyvät väistöön ammattikorkeakoulun kampukselle

Urpolan koululaiset odottelevat uutta aluekoulua vanhalla kasarmialueella näillä näkymin kolme vuotta. Muutto tapahtuu elokuussa. Väistötilat vuokraa kampuksen kiinteistöyhtymä.

Vesa Vuorela

Urpolan oppilaat saavat väistötilat tästä Mikkelin vanhan kasarmialueen ammattikorkeakoulun kampuksen N-rakennuksesta.  Jos kaupungin luottamusjohto hyväksyy suunnitelman, oppilaat aloittavat väistötiloissa elokuussa.
Urpolan oppilaat saavat väistötilat tästä Mikkelin vanhan kasarmialueen ammattikorkeakoulun kampuksen N-rakennuksesta. Jos kaupungin luottamusjohto hyväksyy suunnitelman, oppilaat aloittavat väistötiloissa elokuussa.

Mikkelin Urpolan koulun rakennusaikaiset väistötilat sijoitetaan ammattikorkeakoulun kampukselle vanhalle kasarmialueelle.

Lopullista päätöstä asiassa ei vielä ole, mutta kaupunginhallitus on päättämässä asiasta virkamiesesityksen pohjalta tulevan maanantain kokouksessaan.

Väistötilaratkaisu on nyt toistamiseen hallituksen käsittelyssä. Joulukuussa hallitus palautti asian uuteen valmisteluun.

Ammattikorkeakoulun kampuksen kiinteistöt omistava Mikkelin ja Savonlinnan yhteinen kuntayhtymä Etelä-Savon kampuskiinteistöt ja kaupunki ovat neuvotelleet väistötilaratkaisusta.

Urpolan koulun toiminta on siirtymässä kampuksen tiloihin ensi elokuussa. Rakennusaikaista evakkoa koululla on näillä näkymin kolme vuotta.

Osapuolten sopimuksen mukaan kampuskiinteistöt varaa Urpolan alakoulun väistötiloiksi N-rakennuksen sovitut osat sekä lähellä olevan tekstiili- ja teknisen työn tilat.

Lisäksi Urpolan oppilaille varataan N-rakennuksen tuntumaan tarpeen mukaan parakkeja. Oppilaat saavat myös oman välituntipihan ja erilliset ruokailutilat.

Väistötilat maksavat 35 000 euroa kuukaudessa.

N-rakennukseen ja sen yhteyteen tulee tilat 15 perusopetusluokalle sekä oppilashuollolle ja henkilökunnalle. Ilman ruokailua tilamitoitus on noin 1 600 neliötä.

Tilojen vuokrakustannukset kaikkine kuluineen ovat kolmen vuoden vuokra-ajalle laskettuna noin 35 000 euroa kuukaudessa, yhteensä siis runsaat 422 000 euroa vuodessa.

Vuokraan sisältyvät lämmitys, piha-alueen puhtaanapito ja jätehuolto.

Kaupunki tutki myös sitä, voisiko Urpolan väistötilat sijoittaa parakkeihin nykyisen koulun yhteyteen.

Siirtokelpoisten tilojen sijoittaminen koulun läheisyyteen olisi tiennyt Urpolan tekonurmikentän käyttämistä parakkialueeksi. Uuden koulun rakentaminen tarvitsee oheistiloiksi nykyisen koulun hiekkakentän.

Uusi eteläinen aluekoulu korvaa nykyisen Urpolan koulun ja usean muun koulun. Aluekoulu on osa kaupungin kouluverkkoremonttia.

Aluekoulun hankesuunnitelma on valmis ja parhaillaan lausuntokierroksella. Päätöksentekoon suunnitelma tulee nyt alkuvuoden aikana.

Hankesuunnitelma esittää rakentamista niin, että opetus voi alkaa uudessa koulussa elokuussa 2023.