Pieksämäellä maksetaan jatkossa palkkaa vain yhdelle kaupunginjohtajalle — Tapio Turusen aika kaupunginjohtajana päättyy virallisesti

Viransijaisena toiminut Ulla Nykänen jatkaa kaupunginjohtajana.

Tanja Rihu

Tapio Turusen aika Pieksämäen kaupunginjohtajana päättyy syyskuun alussa. Kaupunginjohtajana aloittaa Turusen viransijaisena toiminut hallintojohtaja Ulla Nykänen.
Tapio Turusen aika Pieksämäen kaupunginjohtajana päättyy syyskuun alussa. Kaupunginjohtajana aloittaa Turusen viransijaisena toiminut hallintojohtaja Ulla Nykänen.

Pieksämäen kaupunki maksaa syyskuun alusta alkaen palkkaa vain yhdelle kaupunginjohtajalle.

Kaupunginjohtaja Tapio Turusen ja kaupungin tammikuussa 2018 tekemän sopimuksen mukaan Turunen on irtisanoutunut virastaan 1. syyskuuta lukien.
Turunen on sopimuksen mukaan saanut palkkaa, vaikka hänellä ei ole ollut työvelvoitetta.

Turusen ura Pieksämäen kaupunginjohtajana päättyi luottamuspulaan liittyen Hiekanpään koulun suunnitteluun.

Turusen tehtäviä on hallintosäännön mukaan hoitanut hallintojohtaja Ulla Nykänen, joka on valittu myös uudeksi kaupunginjohtajaksi.

Kaupunginhallitus vahvisti maanantain kokouksessaan virkavaalin ja vahvisti Nykäsen kuukausipalkaksi 9 060 euroa, joka on sama kuin hänelle maksettu palkka viransijaisuuden hoitamisesta.

Perusturvajohtajana aloittaa syyskuun alussa Paula Tiihonen. Hänen kuukausipalkakseen vahvistettiin 7 700 euroa.

Kaupunginhallitus esittää lisäksi valtuustolle, että irtisanoutumisen vuoksi avoimeksi tullut talous- ja hallintopäällikön virka muutetaan talousjohtajan viraksi ja virka julistetaan avoimeksi.

Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto.

Hallintojohtajan avointa virkaa hoitaa viransijaisena Mirella Pakarinen siihen saakka, kunnes hallintojohtajan virka saadaan vakituisesti täytettyä.