Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kuoroon voi tulla laulutaidotonkin — Kolmen kerran kuorossa pääosassa on laulamisen ilo ja yhdessäolo

Laulut ovat hengellisiä. Laulamisen lisäksi harjoituksissa avataan ääntä ja rentoudutaan.

Julia Paasonen

Kolmen kerran kuoro kokoontuu Mikkelin tuomiokirkon kryptassa. 

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta järjestää marraskuussa Kolmen kerran kuoron, jonne ovat tervetulleet kaikki laulutaitoon katsomatta.

— Yhtään ei tarvitse osata laulaa tai osata nuotteja. Tai vaikka ei tulisi kurkusta pihaustakaan, voi tulla mukaan. Otamme jokaisen hellävaraisesti vastaan, kanttori Päivi Karjalainen kertoo tiedotteessa. 

Mukaan voi tulla yksin tai koko perheen kanssa, ikään katsomatta. 

Laulettava musiikki on hengellistä. 

— Yksi melko varma biisi on Tiellä ken vaeltaa. Ohjelmisto suunnitellaan sen mukaan, mikä porukalle sopii. 

Kuoroharjoituksissa avataan ääntä, rentoudutaan ja totta kai kokeillaan laulamista. Kuorossa saa opastusta siihen, miten olisi helpompi käyttää ääntä laulaessa. 

— Leikitellään äänellä ja viritellään sitä. Sillä ei ole mitään väliä meneekö joku juttu oikein vai väärin. 

Kolmen kerran kuoron tapaamisten jälkeen ryhmä voi halutessaan laulaa 2. joulukuuta Tuomiokirkkokuoron kanssa 1. adventin messussa Mikkelin tuomiokirkossa. Myös esiintyminen suunnitellaan yhdessä. 

Kolmen kerran kuoro harjoittelee nimensä mukaisesti kolme kertaa marraskuussa maanantaisin 12.11., 19.11. ja 26.11. kello 17.30 Mikkelin tuomiokirkon kryptassa. Paikalle voi saapua ilmoittautumatta.