Mikkelissä vaarallisen aineen onnettomuus — Tokmannin vieressä olevassa säiliössä tapahtui vuoto, josta lähti räjähdysmäinen ääni

Paikalla oli pelastajia suojavaatteissa ja ambulanssi. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa ihmiselle tai ympäristölle. 

Onni Ojala

Säiliö sijaitsee lähellä Tokmannin liikerakennusta. 
Säiliö sijaitsee lähellä Tokmannin liikerakennusta. 

Mikkelissä Setrikadulla tapahtui tiistaina aamulla vaarallisen aineen onnettomuus. Pelastuslaitos luokitteli onnettomuuden ensitietojen perusteella suureksi. 

Setrikadulla Tokmannin vieressä olevassa säiliössä tapahtui vuoto, josta lähti räjähdysmäinen ääni. Silminnäkijöiden mukaan tilanteessa kuului "huomattava jysähdys" ja säiliöstä lähti iso valkoinen pilvi. 

Onni Ojala

Paikalla oli pelastajia selvittämässä tilannetta.
Paikalla oli pelastajia selvittämässä tilannetta.

Päivystävän palomestarin Ismo Vihron mukaan säiliössä oli laimennettua, 35-prosenttista vetyperoksidia. Ainetta pääsi höyrystymään ilmaan kun sitä oltiin lisäämässä säiliöön.

Säiliö on pohjaveden puhdistuskontti. Siinä lukee "Mikkelin entisen kyllästämön pilaantuneen pohjaveden ja kreosoottifaasin pumppaus ja käsittely".

Onnettomuuspaikalla oli pelastajia suojavaatteissa ja ambulanssi. Päivystävän palomestarin mukaan kukaan ei loukkaantunut tilanteessa eikä tilanteesta aiheutunut vaaraa ihmiselle tai ympäristölle. 

Uusimmat uutiset