Pääsiäisliikenne on vilkkaimmillaan torstaina puolenpäivän jälkeen myös Viitostiellä — Keli ei välttämättä ole samanlainen etelässä ja pohjoisessa

Nastarenkaita saa tänä vuonna käyttää 29.4. asti.

Mika Strandén

Monet ovat jo vaihtaneet talvirenkaat kesärenkaisiin varsinkin Etelä- ja Keski-Suomessa.
Monet ovat jo vaihtaneet talvirenkaat kesärenkaisiin varsinkin Etelä- ja Keski-Suomessa.

Pääsiäisen menoliikenne on vilkkaimmillaan kiirastorstaina 18.4. kello 13—19, ITM Finlandin tieliikennekeskus arvioi. Liikennettä on runsaasti myös pitkänäperjantaina kello 9 ja 14:n välisenä aikana, pohjoisessa Suomessa myöhemminkin.

Ruuhkaisimmat tiet ovat valtatie 3 Tampereelle, valtatie 4 Lahden ja Jyväskylän kautta Ouluun ja Kemiin sekä valtatie 5 Heinolasta Varkauteen. Pääkaupunkiseudun menoliikenne suuntautuu pääosin pohjoiseen kolmos- ja nelosteille.

Monet palaavat pääsiäisen vietosta jo sunnuntai-iltapäivän ja illan aikana, mutta vilkkainta paluuliikenne on maanantaina kello 12—20. Ruuhkia pääkaupunkiseudun suuntaan on samoilla tieosuuksilla kuin menoliikenteessäkin.

— Kesänopeusrajoitukset ovat pääsiäisen aikaan voimassa jo koko maassa. Täytyy kuitenkin muistaa, että kevätsää saattaa olla hyvin oikukas ja ajokeli voi muuttua nopeastikin, ITM Finlandin liikenteenohjauksen yksikön päällikkö Mika Jaatinen sanoo tiedotteessa.

ITM Finland vastaa tieliikenteen hallinnasta Suomen maanteillä. Se on osa liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksessa toimivaa TMFG-konsernia.

Nastarenkaita saa lain mukaan käyttää toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, joka tänä vuonna on 29.4. Renkaiden vaihto on jo alkanut erityisesti Etelä- ja Keski-Suomessa.

— Pääsiäisen automatkaa suunnittelevan kannattaa muistaa, että keliolosuhteet lähtöpaikassa ja määränpäässä saattavat olla erilaiset ja vaihdella hyvinkin nopeasti, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen toteaa.

Liikennemääriä, tietöitä ja muita ajamiseen vaikuttavia asioita voi tarkastella osoitteessa liikennetilanne.tmfg.fi. Junaliikenteestä löytyy tietoa osoitteessa asemainfo.fi.