Poliisin suurtutkinta jatkui läpi yön tuloksetta — Pieksämäellä kadonnutta Leena Valjakkaa ei ole vielä löydetty

Suunnistustapahtuman jälkeen omien sanojensa mukaan uimaan lähtenyttä Valjakkaa etsitään vielä tämä päivä maastosta, jonka jälkeen siirrytään tutkimaan vesistöä.

Leena Valjakka katosi Pieksämäellä.

Poliisi etsii edelleen Pieksämäellä keskiviikkoiltana kadonnutta Leena Valjakkaa. 74-vuotias Valjakka katosi suunnistustapahtuman jälkeen. Hän sanoi metsästä parkipaikalle tultuaan lähtevänsä uimaan, mutta ei enää palannut sovittuun yhteiskyytiin. 

Valjakan oli nähty kävelevän kaupungin suuntaan, ja sen jälkeen hänestä ei ole havaintoja. Hän jätti puhelimensa ja reppunsa suunnitustapahtuman parkkipaikalle jo ennen kuin lähti suunnistamaan. Jos et näe poliisin twiittiä, voit katsoa sen tästä

Poliisi pyytää lähellä katoamispaikkaa asuvia tarkastamaan pihapiirinsä ja -rakennuksensa.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että Valjakkaa etsitään vielä tämä päivä pelastuspainotteisesti eli maastosta, mutta sen jälkeen aloitetaan tutkintapainotteinen vesistöjen haravoiminen ruumiskoirien avulla. 

Valjakkaa etsitään Partaharjun toimintakeskuksen eteläpuolella olevan Salponen-järven länsi- ja eteläpuolilta. Tähän mennessä etsinnöissä ollaan haravoitu tiestöä, rantoja, metsäalueita ja kaupungin katuverkkoa.

Poliisin etsinnöissä on mukana useita poliisipartoita ja poliisikoiria haravoimassa aluetta sekä poliisin lennokki. Lisäksi mukana Lentopelastusseuran lentokone, Rajavartiolaitoksen helikopteri ja Vapepa.

Poliisi kaipaa havaintoja Valjakasta. Hänellä oli kadotessaan päällään punainen paita ja mustat pitkät housut. Hän on 170 senttimetriä pitkä ja hoikka ja hänellä on harmaat hiukset. Havainnoista voi soittaa hätäkeskukseen 112. Poliisi on kertonut, että Valjakalla on muistisairaus.

On myös mahdollista, että Valjakka on poistunut suunnistustapahtumasta jonkun mukana tietämättä, että häntä etsitään.

Juttua päivitetty 10.30, 10.37 ja 14.45: Lisätty tieto poliisin pyynnöstä tutkia pihapiirit ja -rakennukset ja, että Valjakka on saattanut poistua tapahtumasta tietämättä, että häntä etsitään. Myöhemmin tarkennettu, että hän jätti tavaransa parkkipaikalle jo ennen kuin lähti suunnistamaan.

Luetuimmat

Kommentoidut