Pieksämäen veturitallit hiljenee – ravintola Paalupaikkakin lopettaa: ”Ilman kauppakeskusta toiminta ei kannata”

Kahvila ja kukkakauppa sulkivat ovensa jo aiemmin. Rakennukseen jää vain yksi yritys.

Mari Koukkula

Terassi Pieksämäen veturitalleilla on tyhjillään. Kahvilan lisäksi sekä ravintola lopettaa toimintansa.
Terassi Pieksämäen veturitalleilla on tyhjillään. Kahvilan lisäksi sekä ravintola lopettaa toimintansa.

Ravintola Paalupaikka Pieksämäen veturitalleilla sulkee ovensa.
Ravintolapäällikkö Riitta Utriainen vahvistaa, että muutamaa heinäkuun loppuun ja elokuun alkuun varattua tapahtumaa lukuunottamatta ovet eivät enää avaudu.

Ravintolalla on veturitallien alakerrassa 565 neliön tilat, joissa on marraskuusta 2015 lähtien tarjottu lounasta sekä toiminut yökerho. Alkuperäinen liikeidea oli perustaa ruokaravintola tulevan kauppakeskuksen asiakkaille.
Kesäkuussa selvisi, että lukuisien erikoisliikkeiden ja kaupunkilaisten olohuoneen sijaan veturitallien viereen rakennetaan vain Prisma.
- Ilman kauppakeskusta ruokaravintolan toiminta ei kannata emmekä halua jatkaa nykyisellä toimintaidealla, Utriainen sanoo.

Veturitallialueen lähihistoria on synkkä. Pieksämäen kaupunki on tavoitellut keskustan viereen 60 000 neliön kauppakeskusta, mutta suunnitelma ei ole edennyt. Tällä hetkellä tulossa on vain 6000 neliön Prisma etuliikkeineen.
Veturitallit ja yleisötapahtumille suunniteltu veturitori peruskorjattiin kaupungin rahoilla ja niistä piti tulla osa kauppakeskusta.

Veturitallien vuokrattaviin liiketiloihin tuli valmistumisen jälkeen muitakin yrityksiä, jotka ovat yksi kerrallaan lopettaneet toimintansa.
Kahvila Unelma sulki ovensa jo viime vuonna ja puutarhamyymälä Bompeli kesäkuun lopussa. Paalupaikan hiljenemisen jälkeen rakennukseen jää pysyväksi yritykseksi vain Kunnonkeskus, joka tarjoaa fysioterapiaa sekä kuntoutus- ja liikuntapalveluja.

Veturitorilla järjestetään satunnaisia yleisötapahtumia, kuten messuja ja myyjäisiä. Lisäksi torilla pyörivät talvisin tanssit.

Pieksämäen kaupungin tekninen johtaja Tapani Mähönen on saanut Paalupaikan vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen ja vahvistaa, että Kunnonkeskus jää ainoaksi vuokralaiseksi.
— En ole huolissani tilanteesta. Kun Prisma tulee, tilat täyttyvät, Mähönen uskoo.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo